Köpråd! Honda civic,vilken modell?

Tja är rätt sugen på att köpa en honda civic vtec av någon årsmodell runt 92 typ, men nu undar ja vilken är den "bästa" motorn till en civic,? å då menar ja starkast å som går att trimma bra:P sen undrar jag vad man behöver tänka på när man ska köpa en civic, vad ska man kolla efter, några vanliga fel!? MVH// Lajnas



Svar på inlägget: Köpråd! Honda civic,vilken modell?



Starkaste motorn sitter på civic VTI 160 hk (B16) Sen finns det mindre modeller med typ, ESI,LSI,VEI. med motorer mellan 1,3 till 1,6 liters volym. Du kan ju försöka hitta en VTI men dem är svåra att hitta i bra skick o original(DVS inte sönderstylade). Vanliga fel?, kontrollera rost i skärmar,baklucka,under dörrar etc. Oljeläckage vid fördelare. Blårök? Annars kolla bara över dem nogrannt så dem inte är sönderkörda.


okej men bara en fråga vad är födelare, och en fråga till xD är det någon skillnad på esi, å lsi å vei? något som man måste veta?


VEI är snål modellen, bränslesnål vtec-e motor på 90 hk o 1.5 liter. Lsi har antingen 90 eller 100 hk, typ endast insuget som skiljer åt motormässigt. ESI har D16z6 motorn(1,6Liter) på 125 hk, pigg bil. Sen akn man få en civic med en 1,5 motor att gå jävligt bra med den låga vikten, så man ska inte alltid haka upp sig på hästkrafterna. sen fördelaren är den delen dem blå tändkablarna går in i. Fördelaren drivs av kamaxeln så det sitter en o-ring emmelan. Brukar vanligtvis läcka där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka