Köpråd: Luftavfuktare från Jula.

Hejhej Är intresserad av en luftavfuktare från jula, den hittas här: http://www.jula.se/luftavfuktare-790-w-136936 Problemet är att den har en maximal drifttid på 24 timmar, sedan stängs den av och måste startas om manuellt. Hade tänkt att använda den i mitt garage, men jag åker inte alltid dit en gång per dygn. saxat från manual som jag fick mailat från jula: "Maximal kontinuerlig drifttid är 24 timmar. Detta pga. att apparaten inte ska bli överhettad." "TIMER . Tryck på knappen TIMER för att ställa in önskad drifttid. När du trycker på knappen stegas siffervisningen i teckenfönstret (0, 1 upp till 24 och tillbaka). . När timern aktiveras lyser TIMER-symbolen och inställningstiden visas i teckenfönstret under 8 sekunder. Därefter visas rummets luftfuktighet i teckenfönstret. . När den inställda tiden uppnåtts stängs apparaten av automatiskt. Om du inte ställer in drifttid går apparaten kontinuerligt i 24 timmar." "Av säkerhetsskäl stängs värmeelementet av i två minuter efter åtta timmars kontinuerlig drift och startas sedan om, oavsett om den inställda tiden har uppnåtts eller inte." Både hos Julas tekniska information och på varuhuset jag besökte så säger de att man måste starta om den manuellt efter maximal drifttid... Känns som en rätt så sunkig avfuktare isåfall, den praktiska tillämpningen blir ju minimal för alla ställen man inte besöker oftare än en gång per dygn? Jag frågade i affären och sa att det kan inte vara så många som köper den här modellen, men konstigt nog har de sålt bra med dem vilket är väldigt konstigt pga drifttiden. Är ju värdelös i alla utrymmen man inte besöker dagligen, t ex garage, förråd, sommarstugor, källare, vindsutrymmen m.m... Ingen som har köpt en sånhär eller har någon ide för hur man kan köra den konstant? Jag tänkte att det skulle gå bra att ansluta den via en timer som bryter strömmen helt, men det funkar inte, då man enligt manualen fortf måste trycka på på/av-knappen efter att ström anslutits. Skriv ett pm så kan jag maila hela manualen till dem som är intresserade.



Svar på inlägget: Köpråd: Luftavfuktare från Jula.



går väl att reklamera o byta mot denna? http://www.jula.se/avfuktare-20-l-dygn-370-w-128086


Jag har inte köpt någon avfuktare än och det måste vara en sorbtionsavfuktare då det blir kallt i garaget, vintertid är det ca 3 plus när det är som kallast ute, då funkar inte kondensatorvarianterna. Har hittat en på Onoff som verkar gå att köra dygnet runt http://shop.onoff.com/ProductSheet.aspx?prd=1386723 den är lite mindre och räcker egentligen inte till hela ytan i garaget som den ska användas i.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka