Köpråd: BMW 323i av tjejpolare

Hej¨ Har tänk köpa mig en 323i -96 av en tjejpolare Reg. RCN691 19000mil Vet inte vad dessa bilar är värda riktigt. Hon har sagt 25 000kr. Är det billigt? Inget rost förutom lite under regskylten på bagageluckan. Lite ciggmärken i taket vid takluckan och så, men de kan man ju alltid klä om sen Tutan fungerar inte, dragit om allt till en knapp vid ratten istället. Tjaa Vad tror ni kan de vara ett bra köp tror ni?



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 323i av tjejpolare



För 15.000 är det ett bra köp


Hade inte gett mer än 12-15k för en 323:a Annars låter det vettigt


Vad är de för fel på dem då? varför är de inte värda mer? Måste ha lite argument för att pruta sen:P


Generellt sätt så är det kanonbilar! Jättefin motor utan större svagheter. Enda jag kan komma på är termostathuset, men det är enkelt och billigt att byta. Är det sedan, kombi, coupé eller compact? Är det fungerande ac osv samt välutrustad i övrigt skulle jag kunna tänka mig 25k för en sån, om skicket är över medel så att säga. Annars 15-20k.


Rost, brännmärken i inredning, verkar inte vara mint condition...


de är en 4-dörrars sedan. AC fungerar. Har tyvärr inga bilder så jag kan visa. Men 20 000kr kanske jag kan pruta till...om inte... halvvägs kanske:P Har lite ångest faktiskt. man vill ju inte bli lurad av sin tjejpolare:D


Alltså rostet är knappt synbart, lite precis under bakre registrerings skylten. lite svarta cigg/askmärken vid fönsterlist.. alltså nej inte mint condition... men är inte svårt att fixa de små felen, frågan är om hon tar för högt pris.


tycker faktiskt att priset är lite högt. en bil som är rökt i ska också ligga mycket lägre än andra bilar. det sätter sig överallt å du kommer aldrig att bli av med cigglukten. klä om tak är ju inte heller det lättaste som finns, men tror du att du kan göra det snygg så borde det ju inte vara nått problem. rost är ju också jävligt tråkigt. var noga med att kolla så det verkligen bara är vid bakluckan. blir så tråkigt när det dyker upp mer precis när man har köpt den. kolla speciellt på de kanalerna vid sidokjolarna om det är rost i de, de man hissar bilen i. brukar samlas mycket rost där. men vill du ge 25k för bilen så ska ju ingen hindra dig men det är lite onödigt att betala 25k för en skadad bil. kolla blocket efter fräschare bilar. aldrig smart att köpa av en kompis heller.


TeedasT hmm låter vettigt de du säger. Är verkligen sugen att köpa en BMW, vad skulle ni rekommendera om man har 20-25 000 kr och vill ha bmw?






Beror på hur petig du är, men den där verkar väl rent spontant rätt schysst, säger jag iofs utan att ens ha sett bilder på den, än mindre i verkligheten. Men bakluckan går att ful-laga tills du köper en ny/beggad utan rost. Surt att den är rökt i, det skulle jag själv inte palla med, hatar cigarettrök. Enda röken i mitt hjärta är däcksrök. Och ja, där man ska lyfta bilen brukar det ätas ordentligt av rost, så kolla undertill också. Men pruta lite och handla, blir du inte nöjd så kan du säkert få den såld för samma peng om du snyggar till cigarettmärkena samt rosten på baklyckan.


ge dig ut efter en 325i istället , å som ngn sa. Köp ej av kompisar!


Tack för bra svar och råd ska se om jag kan pruta ner de lite. Den går väldigt bra faktiskt. Någon som vet om det Är det svårt att byta eller klä om interiören i bmw:n? Dyrt? kanske borde starta ny tråd


För 15.000:- köper du dig inte en 323i i bra skick, då naturligtvis förutsatt att vi pratar normalpris. Visst kan man kanske hitta en bil som ser ok ut på Blocket för den summan, men det är sällan det stämmer överens med verkligheten. Småfel drar ner priset rätt rejält, men utan dessa fel skulle jag sagt 20.000:- eller kanske något över. I det skicket du beskriver så kanske 15.000:- eller så nära denna summa som möjligt. Tattarlösning på tutan, brännmärken och rost är inget man vill ha ens på en begagnad bil. Men jag tycker du gör helt rätt i att köpa en 323i, visserligen skiljer det 22hp på pappret men dels levererar 23i-motorn mer i verkligheten än de 170hp Bmw anger och i många intervall är den lika snabb som en 325i (0-100 på 8.0s för båda som ett exempel). På papperet är 323i mariginellt snålare än 325i, men i praktiken blir skillnaden stor. Lika snabb men snålare och modernare helt enkelt. Är den i ok skick vilket du skriver och du får ner den under åtminstone 20.000:- tror jag du gör ett bra köp.


Bra information (Y) Jag hoppas på att hon är medgörlig och förstår att den inte är värd vad hon tror, Även om hon har köpt den för ett ganska saftigt pris för ett antal år sen:P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka