Köpråd: Audi s8 vs Audi a8, skillnader?

Hej. Funderar på ett köp mellan audi a8 och audi s8 -98. Ska inte köra på bana och har nyligen skaffat körkort så verkar som att a8 är bättre då försäkringen för s8 är dyrare och fjädringen på s8 är styvare vilket bör innebära sämre komfort? Söker all typ av information och hjälp. MVH



Svar på inlägget: Köpråd: Audi s8 vs Audi a8, skillnader?



Öum, A8 finns med ett gäng olika motorer. Är det V8an du jämför så skiljer det 40hk till S8 och sen är det lite kosmetik och som du nämner fjädringen. S8 är lite styvare ja.. En A8 med V6 är ännu billigare att försäkra, såklart.. Låter inte som en ultimat förstabil då man nyss fått körkort, men det är grymma vagnar som man åker skönt i Kika in på www.nordicaudi.com , där finns massor av erfarenhet kring dessa bilar.


Förstår att det inte är en ultimat första bil. Jämförmed v8an ja men hur stor skillnad på försäkring är det mellan a8 v6 och v8? Vad för kosmetiska skillnader är det?


Väldigt små skillnader utvändigt: Kromade backspegelkåpor och andra fälgar är det enda jag noterat - bortsett ifrån S-emblem då. Vill du ha automat eller manuell? En del 2,8or och S8or har manuell låda: 5 vxl till V6an och 6 vxl till S8an. Köp dig en A8 4,2 du, de sägs vara riktigt pigga OCH bekväma! Importbilar finns med 3,7 V8 också, drygt 200 hk, en del utan Quattro.


Oavsett så tänk på att lyxbilar som till exempel Audi A8 är dyra i drift och bitvis svindyra att reparera om någonting skulle gå sönder. Och skulle du råka ut för en olycka är bilen byggd i aluminum med en teknik kallad "Audi Space Frame", det är inte alla verkstäder som reparerar A8 och det är tidskrävande och dyrt för de som gör så. Ovanstående påverkar naturligtvis försäkringspremien. Men har du ekonomi för en A8 och vill ha en skall du förstås köpa en! (Att det skulle vara en olämplig förstabil behöver du inte bry dig om. Vad är en lämplig förstabil och vem bedömer det egentligen?)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka