Köpråd - Flyttbil; billig och körfärdig.

Hej. Jag hoppas att det inte gör någonting att mitt första inlägg blir en fråga istället för något form av bidrag, men jag är ännu inte särskilt kunnig då det gäller bilar. Det jag söker är en större bil som ska kunna användas som flyttbil, den ska rymma så mycket som möjligt men fortfarande gå att köra med vanligt B-körkort. Pris: Max 25.000 men helst under 15.000 kronor, den får gärna vara ännu billigare än så. Det enda kravet vad gäller kvaliteten är att den håller för ca 200 mil, och är relativt nybesiktigad så att jag får köra den en bit in på år 2011. Min tanke var ungefär att använda bilen till en flytt för att sedan sälja den vidare. Eftersom jag inte vill behålla den spelar det inte så stor roll om den drar mycket bensin för det antar jag att en såpass stor bil gör ändå. Om jag tjänar på att köpa en lite dyrare bil (fortfarande under 25k) så vill jag förstås göra det, alltså om ett lägre bensinpris för 200 mil kompenserar för priset på själva bilen. Jag har funderat lite på Chevrolet eller Dodge van. Finns det fler märken i denna modell? Jag vill helst inte ha en minivan då jag tror att dessa kan komma att bli för små, och att köpa till släp tror jag skulle bli dyrt och krångligt. Vi har en del saker som ska med, soffor, sängar, ca 35-40 flyttlådor och lite annat smått och gott men är beredda att skänka bort mycket saker till förmån för mer plats. Jag har kollat på blocket och annonser, men mycket beskrivs som "mindre fel som måste åtgärdas" osv. Även om dessa är lätta att åtgärda vill jag helst inte tänka på det nu så jag har mycket att göra med flytten i sig skälv och helt enkelt inte har tid att köpa en halvfärdig bill. Jag vill alltså ha en duglig flyttbil där det bara är att lasta för att sedan köra iväg. Bilen måste vara husdjursvänlig också, och jag vill gärna ha många kreativa förslag, det behöver ju inte vara just en van, jag har bara fått för mig att dessa rymmer mest. Jag hoppas på svar, tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd - Flyttbil; billig och körfärdig.



Om ni har en massa möbler och grejjer som ska med på 1 vända så är väl det bästa isf att försöka hitta en lätt lastbil ? Borde gå att hitta en körduglig i 20 000 kronorsklassen.


Hade kunnat lånat mig och lastbil en hel helg för 20000 kr synd bara att jag inte har C körkort .


Spontant borde en Volvo 740 eller 940 kombi med släp vara ett alternativ. Inga extrema lastkapaciteter men en sådan kombi rymmer iaf en mindre soffa eller madrasser Edit: Eller 240 givetvis, 850 kanske också funkar. Försöker alltid låna en gammal Volvokombi när det är dags för flyttlass.


Haha tack du, men anledningen till att jag hellre köper en för 20.000 är att jag kan sälja den sedan, på så sätt betalar jag i stort sätt bara bensinpengar.^__^


Jo, jag har funderat på just lätt lastbil. Problemet är att jag sällan ser dem med dubbelhyttar, och vi behöver relativt mycket utrymme bara för oss själva eftersom vi har husdjur med oss.


940 heter den! Jag överväger starkt denna bil med tanke på utrymmet just inne i bilen. Kollade just upp lite olika modeller och det veckar som kombimodellen heter 945 och är samma som 240 men mer modern. Nu blev det en riktig djungel, jag ska leta vidare på just volvo. De är ju ganska billiga iallafall.


hyr en skåpbil på en mack.


Ford Transit !


Gamla ambulanser brukar ju finnas lite på blocket? Enda jag inte ser är hur ni ska va fler än två i bilen.. Plus är ju att dessa bilar är fullsmetade, det är alltså som värsta lyxmodellerna, till inga pengar. Volvosarna har starka motorer ofta v6or och ac, elhissar, farthållare, abs... http://www.blocket.se/vasterbotten/Volv . =9&w=3






http://www.blocket.se/vasterbotten/Ivec . =2&w=1


Tack för alla svar. Jag har troligen bestämt mig för att köpa någon form av kombi, alternativt en van, och kombinera med ett bromsat släp. Eftersom det är min tråd hoppas jag att det går bra med en följdfråga. Ungefär hur mycket kan man räkna med att mitt bohag väger? Alltså med ca 35 flyttlådor, soffa, två sänggavlar i stål, en fristående säng, en stor fåtölj och lite andra småsaker och mindre möbler? Jag behöver egentligen inga exakta siffror, utan undrar mest om det är realistiskt att förvänta sig att en stor van med bromsat släp, passagerare och möbler går under 3500 kg? Godkända besiktigade och godkända Volvo kombi har jag sett annonseras ut för så lite som 4000 kronor, och det känns inte helt fel. Jag gissar på att jag kommer att få lägga ut betydligt mycket mer för släpet än för själva bilen, och ju mer jag sparar in på bilen, desto mindre gör det. Annars, är blocket den bästa sidan om man vill köpa bil?


Finns ingen modell som "heter" 945, men kombibilarna kallas för det. 240 (75-93) -> 740 (84-92) -> 940 (91-98) 240, 740, 940 kombi rymmer 2meter långa prylar och har ganska bra takhöjd och finns i mängder. Funkar bra att köra grejer med, som sagt.


Hyr en skåpbil på statoil eller annat ställe istället, mycket billigare


om du inte berättar ca vikten på lådorna så e det ganska svårt att säja har du lådorna fulla med böcker och sand så väger lådorna runt 40 kg per låda liksom eller om du har dom packade me bomull tror dock inte att me det bohaget du har att du kommer under 3500 sammanlagt, du får jy räkna fram hur mycket vikt som du har tillgodo


Är inte 245an bra mycket mindre i lastväg än tex 745 då? Mindre bil = mindre lastutrymme?


Jag vill ha en bil hur som helst, så det känns lika bra att köpa en på en gång, vill jag inte ha den så kan jag alltid sälja, fixar jag dessutom upp den lite kan jag fortfarande gå +- noll, alltså billigare än att hyra. Jag vill också ta det lugnt under flytten, kunna packa in sakerna i lugn och ro, kanske t.om. förvara dem i bilen någon vecka innan flytt så att jag kan städa ur lägenheten ordentligt. Det blir en ganska lång flytt och jag känner inte för att betala för detta.


Haha, det är klart. Men jag fyller nog lådorna med lite blandat som vem som helst, inga tegelstenar direkt. ^___^Jag kan lyfta varenda låda med lätthet och är måttligt stark men med lite halvdålig rygg. Tack för 40-kilosexemplet. Jag kan väl överdriva och säga 20kg per låda, fast jag tror de flesta väger mindre, då blir det max 800 för alla lådorna. Det ser ut som om jag kommer behöva ge bort en hel del för att klara flytten på ett lass. Annars struntar jag i vanen och kör på en kombi.


ja det blir tyvärr inte många kilo man får lasta och saker väger mer än man tror...tro mej jag jobbar som flyttgubbe och gjort i 8 år så jag vet hur det brukar bli


Vilken kombination rekommenderar du i så fall för att jag ska få bästa "effekt"? Kombi + släp? ( = ) Två människor i framsätet, två katter i baksätet (kanske lite saker på golvet) och två hundar i "kombiskuffen". Möblerna i släpet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka