Köpråd: Ford Probe 2,5 V6 eller 2.0?

Tjena har funderat på att byta bill och har kollar runt ganska mycket och märkt att jag gillar fords proben gen2 ganska starkt, undrar nu om detta är driftsäkrabilar, om reservdelarna är lätta att få tag på, förbrukningen osv. Bara att komma med allt ni har, tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Probe 2,5 V6 eller 2.0?



Hej! Motor och bromsar är samma som på mazda 626 mellan 92-97, håller bra, kolla så kamrem är bytt bara. och 2.0 är riktigt snål,stark på låga varv men händer inget över 5500 varv. V6 har jag aldrig provat men den är väl ungefär lika driftsäker men drar runt 0.9 blandat enligt nåt test jag har läst en gång i tiden, vet inte hur bra det stämmer. EDIT: 2.0an brukar ticka i ventillyftarna, men det är ingen fara, min farsas har tickat i 10 år, men går lika bra för det.


jepp läste att det är ingen fara om ventillyftarna tickar, brukar sluta normal efter 5-10min stod det där jag läste tack iallafall för informationen!


hur är det med automaten på dessa bilar? V6:an altså



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka