Köpråd: Mitsubishi eclipse 16v GS

Sökte men de fanns ingen bra tråd om denna Hitta en gammal Mitsubishi eclipse 16v GS -89 som ser ut o vara i bra skick. Men kan inget om dom här japanarna så vad ska man kolla extra på? Drar dom över litern? Dyr försäkring för en 18 åring kanske? Turbo? Baksäten? annonsen http://www.blocket.se/varmland/Mitsubis . =7&w=2 Lite konstigt om den är från 89 men var först i trafik 2004? import kanske? något annat man ska kolla då? Edit: va fan? om man söker på regnummret på VV Så står det att bilen är från 1993?



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi eclipse 16v GS



Hej! Eclipsen du länkade till verkar vara en -93a som är uttagen -94. Den är importerad till Sverige 2004 och personen som har bilen nu verkar ha haft den sedan 2007, vilket får anses vara bra för en sådan bil. Den lär inte dricka över litern om du inte kör väldigt hårt med den. Försäkringen lär däremot vara ganska hög. Det är den iofs för alla bilar när du är 18 år gammal, men denna får väl anses vara lite sportigare och därmed också lite dyrare skulle jag tro. Turbo är där inte i den. Är en vanlig 2.0 4 cyl. med 150 hk, hyffsat pigg faktiskt. Baksäte finns, om än inte så stort. Men det duger nog till att skjutsa kompisarna till McDonalds på fredagkvällen Han skriver i annonsen att kamremen är bytt nyligen, men detta måste du kolla upp. Har han inte papper på det så hade jag tagit för givet att den inte är bytt. Skulle kamremen gå av så får du med all säkerhet byta motorn så det är viktigt att veta när den är bytt. En kamrem håller i runda slängar omkring 10-12000 mil. Annars så bör du bara kolla efter rost överallt, och kanske försäkra dig om att miltalet verkligen stämmer. Är den väldigt sliten på ratt och i säte så har den nog gått längre än vad mätaren visar. Finns servicebok så ta en noga titt i den och följ mätarställningen så gott det går. Lycka till!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka