Köpråd långmilare tex volvo, audi? Någon som har erfarenhet av BMW 33d långmilare?

Hur är det med bilar som gått mellan 20 - 25 000 mil? speciellt audi och volvo? vill ha en bekväm bil för 100 000 kronor efter som jag pendlar 20 mil/dag. Bilarna är fina utseendemässigt men gått långt. de måste ju så klart vara servade enligt bok. men vågar man sig på en sådan bil som pendlarbil?



Svar på inlägget: Köpråd långmilare tex volvo, audi? Någon som har erfarenhet av BMW 33d långmilare?



Beror på vilka modeller du pratar om, vilka motorer samt vilken utrustning. Automatlåda är ju en extra risk förstås. Men generellt är ju Volvo och Audi bra bilar som brukar gå långt.


Bilar som gått långa körsträckor brukar ju klara sig bättre, så det kanske är vettigare än att gå tillbaka några årsmodeller och få en med en tredjedel av miltalet som bara gått till affären och på husvagnssemester varje sommar. 25k mil har i varje fall inte varit något att vara rädd för förut hos varken Audi eller Volvo. Hur det är med de nyare motorerna vet jag inte. Det var ju någon generation Audi-motorer som fick oilsludge lätt, och någon generation sexor som lätt började läcka olja. Någon annan kanske kan fylla i.


Inom volvo är de ju s60 speciellt och i audi är de a4 och a6 sedan.


Ja vill ha så mycket råd som möjligt. Oljelekage är inte så speciellt roligt så om det är någon som vet så fyll gärna i.


BMW 330 är inte helt dum den heller. någon som har erfarenhet på bmw långmilare?


Det var ett tag sedan jag hade Audi och hängde på Nordic, men det ska väl fortfarande gå att hitta info där antar jag: www.nordicaudi.com


Som svar på den första frågan, både Audi, Volvo och Bmw håller för minst 25.000mil utan problem bara de skötts korrekt. Bmw 330i (Alltså bensin, men du syftar på diesel antar jag?) har jag bra erfarenhet av som långmilare, min far körde sin 325i (Samma motor som 330i) 40.000mil utan det minsta lilla problem och hans nuvarande 330i börjar väl närma sig 20.000mil med en kass bensinpump som det enda problemet (När den var nästan ny, så förmodligen ett måndagsex. från fabrik). Modellen E46 håller kort och gott utan problem för långa mil. 330d däremot finns med två olika effekter, 184 och 204hp. Den starkare motorn har haft problem med att en ventil i insuget trillat av och ner i motorn vilket slutar med haveri, ofta så illa att motorbyte är den mest ekonomiska lösningen. Men samtidigt skall man tänka på att av alla de bilar med denna motor Bmw sålt i Norden under de aktuella åren så har det dokumenterats ett 20-tal fall av haveri av denna orsaken, där alla utom sex stycken har varit bilar trimmade i olika omfattning. Inget stort problem således, men man bör ha det i åtanke om man köper en Bmw med M57-sexan och bör hålla koll på det om man köpt en.


Men vad ligger bränsleförbrukningen på i en bmw 330d 204 hästars?


0.64L/milen Blandad körning enligt Bmw, och har inte kört en sådan men min erfarenhet av bensinsexorna är att Bmw´s siffror är realistiska.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka