Köpråd Merca W124 E320 -94

som topicen säger så ska ja kolla på en Merca W124 E320 -94 som gått 22 mil, importerad från tyskland 1999. vad ja har hört från kompisen som jobbar på Hedin så är w124 en av mercas bästa bilar. nån med erfarenhet som har några synpunkter o vet vad man ska kolla på när det kommer till köp? tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd Merca W124 E320 -94



mercas snyggaste bilar är dom iaf (min åsikt) Det största felet med dom är väl rosten... tyvärr kan jag inte säga nått om motor eller drivlina då jag aldrig hållt på med de stora motorerna


Mycket trevlig vagn, drivlinan håller om man sköter den och rosten är inget problem på de senare årsmodellerna (Och 1994 hör till de absolut sista). Det är definitivt en av Mercedes bästa modeller, men som alla bilar har den svagheter tyvärr har jag inte så stor koll på dessa utan överlåter det till någon som känner sig lämpad.


Eh nej, W124 320 24V tillverkades fram till 1995, 124.or med M111 och OM605 byggdes to.m 96


Eftersom det är en tyskimport borde den vara nästan helt förskonad från rost. Min 88 kom till Sverige 2000 och är i princip rostfri. Åker man till Tyskland ser man väldigt sällan sönderrostade mercor och det gäller även den ökända W210. En bra idé när man köper en 124 är att skruva av framskärmarna och rostskydda på insidan. Inget jättestort jobb och det är ju skärmarna fram som är mest känsliga, lite mindre lyckad konstruktion så det stänker upp grus etc. Undvik den 5 växlade automatlådan. Den lär vara känsligare än den vanliga 4vxl. 22000mil är väldigt lite så några glapp i bussningar och sånt borde det inte vara. Det kan höras ett svagt ylande ljud från bakaxeln i olika hastigheter men det ska nog inte vara något sånt vid de låga milen. Spindelleder kan glappa. Parkeringsbromsen är en svag punkt. Många 2or på den har man ju haft. Vanligtvis bara backarna som är dåliga men ibland kan vajern bli sliten vid torpedväggen och man måste riva hela instrumentpanelen för att de ska komma åt. Annars är det suveräna bilar med fin komfort och väghållning, bra prestanda och hög kvalitetskänsla. Man kan ju även nöja sig med en mindre fyra också men jag anser ändå att de sexcylindriga alternativen gör bilen mer rättvisa. http://www.mercefreaken.com/modellene/124/e320.htm


Antar att du syftar på mitt inlägg, om du har en modell som tillverkas mellan 1984 och 1996 (1995 presenterades avlösaren W210) är inte årsmodell 1994 då bland de sista?


Missförstod dig, trodde du menade att 320 bara tillverkades fram till 94


W124 och den lite mindre w201 är utan tvivel mercedes bäst byggda bilar Bilarna som mercedes byggde under slutet av 80talet och början av 90talet är byggda för att gå över 50.000mil, och med bra service och underhåll så gör dem det, kolla bara på blocket! Själv rekommenderar jag den mindre modellen (w201). Mycket trevlig att köra och bra drag om du hittar en med stora motorn, men en 2.3 går helt okej dem med! Men val av modell är ju en smaksak beroende på om du vill köra ekonomiskt eller fort ^^ Men som sagt, även 124an är en slitvarg förmodligen överlever ett kärnvapenkrig! Bra bilar med komfort, bra drag, stil och klass! I say go for it!


Jag körde min 200-88 (förgasare) som pendlarbil. Den rasslade på tills 55k men då gick drivaxeln och det var inte värt att fixa. Det som blir jobbigt med riktiga långmilare är framförallt leder, fjädring och bussningar blir slitet. Hela bilen börjar kännas sladdrig och ligger dåligt på vägen. Till slut kommer besiktningen klaga för att bakvagnen är för glappig. Men annars så är motorer och lådor bra om de skötts väl.


och min w124 kombi har gått 63 000 mil och inte en enda rostfläck men då har jag hittat ett fint norrlandsexemplar :p






Hej ..någon med erfarenhet kanske kan ge mig råd vid köp av mercedes 300 E ...vad bör man kolla upp på 300 E respektive 300 E 24 v av 1992 års modell ...hur är de motormässigt samt den 5 stegade automaten till dom. Är det en slitvarg som håller..


toppen på 24 ventilaren går .. den gamla gjutjärnssexan ( m103an=är en riktig slitvarg, går nästan inte att köra slu,y fyrstegs automaten går hur långt som helst med rätt skötsel. Som många sagt tidigare, rosten i framskärmarna... under blinkersen. Annars en superkärra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka