Köpråd: Bärbar dator

Min sambo ska börja plugga nu i slutet av augusti. Då har hon tänkt köpa en bärbar dator. Budgeten ligger runt 4000 kr. Finns 2 krav. Det första är att det är minst 15" skärm och det andra är numeriskt tangentbord. Vad bör man satsa på för nån? Intel eller AMD? För och nackdelar?



Svar på inlägget: Köpråd: Bärbar dator



Hittade 1! dator på prisjakt som passar in på dina önskemål, den var begagnad.. För dom pengarna får du tyvärr inte något med 15" skärm. Lägg till en tusenlapp så har du helt plötsligt en hel del datorer att välja på. Jag skulle satsa på en dator med så stor hårddisk och så mycket ramminne som möjligt. 160 Gb hårddisk och 2 Gb ramminne som minimum. Om det finns passande alternativ, köp en dator med mer ramminne än 2 Gb. Detta är i minsta laget idag, även i en laptop för skolarbete.


Ajdå. Det var meningen att det skulle stå 4000. Redigerar mitt andra inlägg.


jag vet då inte många laptops som har numeriska tangentbord...för du menar verkligen alltså de klassiska "miniräknar"- upplägget till höger om tangentbordet antar jag, då blir nämligen datorn rätt enorm... så, är det verkligen detta du menar måste finnas? (går att köpa som extratillbehör via USB annars), för det finns avsevärt fler att välja på annars


Jo det är ett måste. Har sett flertalet bärbara med numeriskt när jag bläddrat i reklamblad från elgiganten, media markt mfl.


Denna köpte jag när Elgiganten hade dom på rea, 3650kr kostade den, funkar klockrent. Men bytte till Linux Mint 9 istället för Win 7 som ingick, var lite seg med 7an. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=607649 Mvh Tommy


För att få numeriskt tangentbord och full stort qwerty tangentbord så krävs en skärmstorlek på 15". Datorn te_wik länkar till är helt ok, men en dubbelkärnig cpu hade inte skadat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka