Köpråd: Liten pendlarbil

Jag ska pendla 12 mil om dagen så det kommer bli 3000 mil på ett år. Jag vill ha en liten, driftsäker och prisvärd bil som jag troligtvis ska sälja om ett år. Vad har ni för tips? Jag har varit inne på VW Polo, Toyota eller Ford Fiesta. Ford har lockande kampanjpriser just nu men är tveksam till värdminskningen på en ny bil. Har ändå tänkt på en nyare bil och kan tänka mig allt från 70 000-120 000kr bara det är smart rent ekonomiskt. Jag har även funderat på om det är värt att köpa en diesel eller bensin. Snälla, hjälp mig ni som vet?! /Emma



Svar på inlägget: Köpråd: Liten pendlarbil



3000 mil om året talar ju till dieselns fördel.


Jo, fast på ett år så kommer kommer man inte upp i den summan som en diesel är dyrare att köpa så länge det inte är större skillnad på diesel och bensinpriset. Inga kommentarer på Ford Fiesta?


Kia Ceed Disel? lång garanti, låg förbrukning och miljöklass 1. Kvalite och körglädje tror jag dessvärre du får hitta på annat håll.


Absolut ingen Ford, inga roliga bilar att åka i överhuvudtaget! Du kör 12mil om dagen, bortsett från det vardagliga på fritiden. Säg 15mil.. Då skulle jag faktiskt köpa en Golf. Polo är för liten.. Köp en Golf IV 1.8T. I annat fall skulle jag rekomendera en sån 9-3 jag har kör ungefär 20-25mil i veckan. Går hur bra som helst


Finns bilar där man kan få allt i ett faktiskt. Nästan iaf..


Tror absolut att komforten i en polo eller fiesta räcker för mig, är inte så kräsen. Säg att man inte vill lägga så mycket pengar utan håller sig runt 60 000kr, köper man sig mer problem då? Vill gärna ha en lite roligare bil som gärna är lite coolare, men vill inte lägga några onödiga pengar på det. Ska jag ha en ny så funderar jag på en Ford Fiesta Titanium, med lite bättre högtalare, aluminumfälgar, farthållare och färgen hot magenta bland annat. 130 000 för ett demoex. Eller en Ford Fiesta City kampanj nu för 120 000kr. Äldre begagnat så lockar Polo.


Hmmm, de tror jag inte på


Jag sa nästan iaf.. Tror att enda anledningen till att Kia säljer så bra är för deras nybilsgaranti. Hela j*vla 12år, utan nåra som helst milbegränsningar. Såg även reklam om det från Hyundai idag. Även om jag skulle få livstidsgaranti skulle de ej falla mig in o köpa en Kia för 100k


Kikade själv lite på småbilar i våras, och Fiesta är ingen dum vagn även om storleken knappast är optimal för att pendla längre sträckor. Rolig att köra, men bullrig vilket egentligen är lite fel typ av bil för att pendla i. Ett billigare alternativ till Polo är Skoda Fabia, inte riktigt samma bil men å andra sidan kan du få en ny för 120.000:- till skillnad från Polo. Seat har ju även sin "Summer sale", Ibiza kan du kanske hitta inom din budget? Men att köpa nytt innebär troligtvis ett stort värdetapp. Småbilar som är stadiga som stora bilar i högre fart är något jag skulle rekommendera dig, detta är ofta dyrare modeller vilket för max 120.000:- skulle innebära att du får köpa den begagnad vilket innebär en fördel i form av ett litet värdetapp. Ett exempel på en sådan modell är Mercedes A-klass, underskattad modell när det gäller köregenskaper. När den kom blev den hyllad för sina komfort och köregenskaper men allt folk kommer ihåg är att den välte. Den andra generationen slapp kompromisser för att den inte skulle välta och är därmed inte stötig som den första generationen, samtidigt som kvalitén blev bättre. Mercedes har den senaste tiden haft lite problem med rost, men det skall ha blivit bättre även om tiden till viss del får utvisa detta. Men en A-klass är en storlek mindre (Rent fysiskt) än de bilarna du tittat på hittills men två storlekar större "att köra långt" i och samtidigt en bil med lite klass och kvalité. Jag tror du kan vara intresserad av en A180 CDI. Ett annat alternativ är Bmw 1-serie, tyvärr ligger den högre i pris. 120.000:- räcker knappt till en 116i. För att 1an skulle vara riktigt intressant skulle du ha en 118d (snål Miljöbil), men modellen är värd att tipsa om i alla fall.






Tack för tipsen! Jag har resonerat som så att om jag ska lägga 120 000 så ska det vara en ny bil, annars får det bli en begagnad mellan 60 000 och 75 000 för att få ner månadskostnaden. Vad kan en Fiesta tappa på ett år och 3000 mil?


Svårt att säga, här* uppskattar Teknikens Värld att den bör tappa 21.000:- tre år och 6000mil. Tänk på att nya bilar sjunker snabbast som just nya, och att småbilar oftast rullar kortare sträckor så en ett år gammal småbil med 3000mil på mätaren får räknas som långmilare och därmed är lite kallare som begagnad. * http://www.teknikensvarld.se/files/0923 . lassen.pdf Svårt att uppskatta, men hoppas du får en uppfattning av ovanstående. Ett annat alternativ är att kolla vad en motsvarande ett år gammal Fiesta är värd idag på tex. www.teknikensvarld.se/bilpriser. Välj bara modell, skriv sedan in 3000 som miltal så bör du ha en aning!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka