Köpråd: Bensinsnål bil för pendling

Hej. Är helt grön på det här med bilar och behöver därför lite köpråd... Är på jakt efter en bil med följande "kravprofil":- Ska pendla 28 mil om dagen 3-4 dagar i veckan. - Ska klara motorvägskörning i 120 km/h - Bilen måste obenhörligen vara bensinsnål gärna 0,5 eller mindre på motorvägskörning. - Har en inköpsbudget på 30 000 - 50 000 kr (absolut max 60 000 kr) - Ska helst inte vara äldre än 2 000 (vill alltså inte ha en alltför gammal och risig bil) - Har inget behov av gott utrymme i baksätet då jag ska köra själv och ibland med min flickvän. - Har inget behov av rymligt bagageutrymme - Jag är lång (192) och behöver sitta hyfsat bekvämt - Ska helst vara hyfsat krocksäker även om jag inser att det kanske är svårt att kombinera med bensinsnål De bilar jag har kikat lite på är:Toyota Corolla Skoda Fabia Renault clio Nissan Micra Mitsubishi Colt men jag kan som sagt ingenting om bilar så ni får gärna komma med andra förslag på tillförlitliga och bensinsnåla bilar till hyfsade priser.



Svar på inlägget: Köpråd: Bensinsnål bil för pendling



VW Lupo 3L, dieselbil med låg skatt (c:a 1100kr, som en bensinare) som ska dra c:a 0,3 liter diesel per mil blandat. Exempel:http://www.blocket.se/ostergotland/VW_L . =6&w=3


Du rekommenderar en disel alltså. Har varit lite inne på det innan men kompisarna har sagt att de är så dyra i försäkring att det inte lönar sig. 1 100 kr lät ju inte alls farligt, och 0,3 l/mil är ju en dröm Hur mycket lägre ligger priset på disel/liter jämfört med bensin?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka