Köpråd: Audi a4 1.8 eller Audi a4 1.8T

Hej! Har precis bestämt mig för att köpa en ny bil. Just nu lutar det åt en Audi a4. dock är ekonomin begränsad till 40 tusen max. Jag har kollat endel på 1.8 och 1.8T. Tänkte mest höra om någon har erfarenhet av någon av modellerna och kan svara på hur de står sig gentemot varandra rent körmässigt. Jag är egentligen mest nyfiken på om det är värd att köpa en 1.8 eller ska sitta o leta tills det dyker upp en sjysst 1.8T? kommer nu från en gammal sliten 740 så det lär vara ett rejält lyft vilken jag än väljer Tack på förhand Svante



Svar på inlägget: Köpråd: Audi a4 1.8 eller Audi a4 1.8T



Köper du en 1.8 så kommer du ångra dig att du inte köpte en 1.8T. 1.8T är ju inget prestanda monster direkt men med ett chip så blir den ganska pigg.


Ja det är lite så jag tänker.. sitter och letar på blocket men dom flesta jag hittar har typ 6-8 ägare. känns som att dom kan vara rätt sönderkörda?


får nog räkna med att en äldre bil har en del ägare. bilen behöver inte vara sönder körd för det. kan vara mycket bilhandlare mm.


1.8t, alla dagar i veckan!


1.8t och helst quattro. ha inte för brottom när du köper. finns inte den bilen du letar efter just nu så får du vänta. den kommer komma ut så småning om. nu på sommaren brukar priset på quattrosarna sjunka lite för att senare framåt vinter höjas igen pga efterfrågan. faktiskt ganska slöa orginal men blev en jävla skillnad med chip. mycket grejer att köpa finns det oxå!


Tack för tipsen! Hur mycket ska man max lägga på en 1.8T årsmodell 96-99 anser ni?


beror på skick och så vidare och hur långt den har gott. skit i alla som inte är svensksålda. kolla på den modell du vill ha och gemför med alla i hela Sverige med år och milen.


anmälde precis intresse på denna bil: http://www.bytbil.com/bilar/begagnade/a . 4itLDUAA_! vad tror ni om den? bittert att det var i Linköping... 13000 mil och 5 ägare varav en mellanhand vad jag kan se. Gillar röda bilar skarpt,få se om man kan ta sig ner till linköping o ta sig en titt


har du 40 000 får du en fräsh 1,8T kanske tom quattro vet inte hur mkt soppa förbrukning de är men min kommer man under liter milen och ett chip så kliver den på rätt bra.






Okej.. så om jag tolkar ditt råd rätt så är det att vänta? Är faktiskt riktigt sugen på en quattro. är det svårare att komma över en sån tro? Edit:Din quattro var riktigt Nice!


jag köpte mig en A4 1.8T -00 nyligen för 50000kr, och jag är riktigt nöjd över den. Sen som dom andra säger så med chipp blir den jävligt mkt roligare:) Men tycker du ska satsa på en quattro ändå;) Lite mera soppa förbrukning men säkert jävligt mkt roligare:)


ja soppaförbrukningen går ju upp lite men det är ju värt det alla gånger! min ligger oftast runt litern nu med chip, innan var det 1.1-1.2. jag hade nog väntat på en quattro istället. men det kanske är för jag vet hur det känns att köra ifrån alla bilar med 300hk och fwd/rwd på vintern . milen var ju ett stort plus på denna. dock kan du inte räkna med att du får se dina framlysen mer än en vecka, sen har jag nog kommit och tagit dom . haha http://www.garaget.org/video/6omr19c4j8u4 ge mig en bra anledning till att inte vänta på en quattro nu!


glöm inte att kolla ifall framvagnsdetaljerna är utbytta , jag hade en a4 1,8T -98 , vanligt fel är just att de knakar från framvagnen, tror audi skulle ha 12000kr för delar o jobbet , men jag köpte dock delarna o lät en kompis fixa de. Sen är d ganska dyrt att lämna in bilen för kamrems byte eftersom man måste lossa hela fronten, men gör man d sj är d ju billigare lite tips bara , lycka till med köpet !


såg faktiskt på videon igår Förstår precis vad du menar.. men kommer man från en gammal slö 740 så känns det som att bägge kommer vara ett rejält lyft. men allt snack om quattron gör en faktiskt riktigt sugen


Hittade denna bil idag när jag kollade..nu är det ju inte en quattro men iaf http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . 11&w=1 Den har 1 ägare o gått 9000 mil, känns ju rätt bra faktiskt dock så känns den aningen dyr. Ska man verkligen behöva pröjsa så mkt eller är man helt ute o cyklar då?


nu börjar det likna nåt. hittade en 1.8t quattro på blocket, dock i värmland denna gång. http://www.blocket.se/varmland/Audi_A4_ . 11&w=3 2 ägare 17300mil ser riktigt fräsch ut faktiskt, ska ringa o kolla om man kan få ner priset lite, sen blir det nog en utflykt tror ni den är nåt att ha?


haha kollade faktiskt på den igår xD. den tycker jag ser riktigt fräsch ut. kolla om han har kvitto på kamremmen . lycka till!!!!!!


haha försten dit?! hittade även en annan som jag gillade. den verkar rasa i pris oxå. http://www.blocket.se/goteborg/Audi_A4_ . 11&w=3 hade bara 3 ägare och 15000 mil på nacken. Den ser vell oxå sjysst ut? måste välja en av dom, hinner inte åka runt halva sverige


jag tycker båda ser riktigt fräscha ut. det som talar för den sista är lite mindre mil. det som talar för den första är att det är en TS. jag tror du blir nöjd med vilken du än kollar på



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka