Köpråd Mercedes E 320 cdi 2007-2009

Hej, Är ny medlem här på forumet. Jag undrar om någon har några bra råd att komma med, jag funderar på att köpa en Mercedes E320 cdi (diesel) kombi ca 07-09. Det skall bli bruksbilen och jag behåller mina bilar i många år så jag söker en bil som skall vara vettig & bra att ha i många år. Någon som vet mer om ägar / servicekostnader, starka / svaga punkter, rostproblem/ övriga kända problem + andra fördelar & nackdelar? Är ingen Mercedes-nörd så all info om bra / dåligt är tacksamt. Var ungefär bör en fin 07-08:a Avantgarde ligga i pris om den gått under 10k mil? Är det några modeller man bör passa sig för? Vi har haft en Volvo S70 i snart 11 år, insåg att nyare Volvo inte är av riktigt samma kvalitet längre, därav intresse för Mercedes. Står de fortfarande högre i kvalitet eller har de också förbilligats som så många andra märken..? Tack för synpunkter // Johan S.



Svar på inlägget: Köpråd Mercedes E 320 cdi 2007-2009



Listpris kan du få dig en uppfattning om här; www.teknikensvarld.se/bilpriser Mercedes är fortfarande i högsta grad en kvalitetsbil, precis som alla nutida modeller så har tekniknivån ökat exponentiellt med åren och mer avancerad teknik betyder naturligtvis en större risk för att någon inte gör vad det skall. Men det gäller som sagt alla modernare modeller. Och visst har Mercedes haft ett flertal pinsamma problem de senaste åren, allt från uttalandet om att "Våra bilar rostar inte" och att "Världens säkraste småbil" välte i en undanmanöver i promenadfart till folksjukdomen bland bilar idag; Elfel. Men då skall man ha två saker i åtanke, dels ligger Mercedes i spetsen när det gäller ny teknik och vågar sticka ut näsan med det, och dels har alla bilar barnsjukdomar. Skillnaden är att Mercedes har några svaga punkter men en i övrigt mycket hög och genomarbetad kvalitetsnivå samtidigt som många andra "billigare" bilar har samma mängd svagheter men lång ifrån samma genomsnittsnivån på kvalitén som Mercedes. Men skall du ha en bil en längre tid är det en rejäl kvalitetsvagn du skall satsa på, och Mercedes är definitivt en sådan.


Skall du ha en bil som håller länge! köp. 320 cdi är förträfflig, snål och stark. Håller garanterat längre än konkurrenterna. Lastar störst i klassen. svaga punkter beror på hur utrustad den är. *Airmatic ex (luftfjädring) * elektroniken fördelarna är väl att man inte ser att en bil rullat 15 000. Klädsel och allt känns ofta som nytt även om det suttit en fet tysk direktör i den. så sen årsmodell som möjligt naturligtvis. skulle inte påstå dem "förbilligats" E-klass är fortfarande Eklass. vet en budfirma som kör nära 45 000 /året i nämnd vagn . besök annars "Mb-forum.se" eller MBSCA för fördjupning & utvärderingar av flertalet ägare.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka