Köpråd: Rolig o vettig 4wd bruksbil för 130-150tkr

Letar ny bruksbil runt 130-150tkr o kravet är att den ska vara 4wd o ha bra komfort samt vettig bränsleekonomi o vara lagom stor. Dom kandidater jag funderat på är: Volvo s60 awd -05 o nyare Volvo v50 t5 awd -05 o nyare Audi a3 quattro -05 o nyare (2.0 tfsi eller 3.2) Subaru impreza wrx -03 o nyare Ni som har nån av dom här bilarna får gärna ge era synpunkter på bilen. Det som tar ner på volvo bilarna är att man inte kan koppla ur antisladd helt Audi a3 quattro 3.2 har ju ett skönt ljud men drar väl en del soppa + väldigt framtung? Subarun är ett fråge tecken kring soppaförbrukningen och komforten? Går den att chippa för att få ner förbrukningen? Har ni några andra förslag så får ni gärna skriva det men med en motivation varför.



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig o vettig 4wd bruksbil för 130-150tkr



jag hade inte köpt en impreza wrx.... kör på en GT eller en STI roligare bil nej de år inte chippa impreza utan mappa dom, vilket ger lite lägre, bränsle


Köp dig en evo, grymma bilar:)


På s60r går det iaf att koppla ur antisladden helt om jag inte missminner mig har för mig att jag såg en video om det nämligen..// Jimmy


S60 R lätt


GT känns för gammalt o sti känns lite overkill som bruksbil. jo s60r är en trevlig bil men känns lite dyr i drift, vad drar dom i soppa? har en kompis som hade en v70r där styrboxen till dom aktiva stötdämparna gick åt skogen o det kosta rätt mycket + att bromsskivorna var inte gratis till den precis. Har sneglat lite på evo men känns lite väl mycke bus o mindre bruks än vad jag tänkt mig. Ingen som har nått att säga om audi a3:an? Hur är det med rost på bilarna?


wrx alla gånger


Då får man fråga varför då? Säger killen som åker audi Nån som vet hur det är med rost på bilarna? Bmw:n rosta tokmycke o vill inte ha en bil som rostar igen så fort.


Min STI kör jag som brukis iallafall.


Har varit på samma väg som dig. Stort besluts ångest! Men har nu bestämt mig, evo 5/6. Väldigt grovt utseende, 4wd, active yaw control, går att krama ut 320hk+ utan större ingrepp, 0-100 orginal runt 5 sekunder. Rätt bra rostskydd me tanke på att de e en mitsubishi. Roligare bil å köra får man nog krama ut yttligare 100tusen för... Har kört massor me bilar, allt från starlet, polo och focus till e55 och m5 e60-karossen, därbland en evo 5 me 300hk i motorn, och körglädjen ja fick av evon går inte att slå... Mvh, Krist






Jo en evo 6 vore ju trevligt men har en kompis som haft en evo 5 o den var enormt törstig o hade väldigt liten tank, sen åter igen, vill ha lite komfort också. Vill ha en bil som är så ny som möjligt för att slippa rost samt ha gått under 10000mil. är inge minus om den har dragkrok också.


v70r. Stor, rymlig, familjebil, dragkrok 4wd bra kraft och komfort Mvh, Krist


Jo V70r är en riktigt trevlig bil men känns lite för stor för en person bara synd det inte finns en v50r


underbara bilar !


vad drar en wrx resp sti i förbrukning då??


Kör jag lugnt till jobbet så har jag fått ner han på 0,89. WRX drar nog lite mindre.


Ser att din är mappad, vet du vad den drog innan mappning? kompisen fick aldrig ner sin wrx under 1.1 hur snällt han än körde säger han.


Vet inte , men tjejens WRX drar under litern om man kör lugnt iallafall. Kör man endast i stan så drar den litern..


330xi 00-05 är superskoj med överstyrt beteende. En fin -04 med m-sportpaket borde gå att få för 120-150k beroende på mil, men dom växer inte på träd tyvärr. 3 liters sexan är en pärla och kan lätt mäta sig med volvos och audis motsvarigheter vad gäller bränsleförbrukning. Välj helst en mil tillverkad jan -04 eller nyare då får man 12 års rostskyddsgaranti. E46 har sämre rostskydd än Volvo och Audi på samma årsm och är oturen framme så är BMW generösa med goodwill på den minsta lilla bubbla till och med under lacken.


330xi eller Audi A4 hade varit mitt förstahandsval om jag behövde en bil med hyffsad komfort och fyrhjulsdrift.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka