Köpråd: Audi A4 Avant quattro för +100.000:-

Hej! Måste skamligt nog erkänna att jag har panikreggat mig här nu på morgonen för att kunna fråga om ett bilköp som jag (förhoppningsvis) kommer att genomföra idag, men hoppas bli en mer aktiv medlem framöver. Jag är på jakt efter en Audi A4 Avant Quattro. Min budget ligger omkring 120k. Gärna en bit under men skulle kunna öka något om jag hittar ett riktigt bra exemplar. Jag har i veckor nu lusläst alla relevanta annonser på Blocket, funderat och har ångest över vad jag ska välja. Mina "krav" på den blivande bilen är framförallt att den går på bensin, har dragkrok och +180 hk, men jag har även ett antal önskemål som i fallande ordning ser ut så här: EJ 19-tumsfälgar. (Tycker inte att de är alls snygga) Nya karossen (-05?) Lågt miltal (eller åtminstone långt till nästa kamremsbyte) Mauritiusblå eller någon snygg röd metalliclack S-linepaket Extraljus Skinnstolar Bilen jag ska kolla på idag är en 04-05:a med nya karossen och har gått drygt 20000 mil, men är longlifeservad hos Audi med "Mobilitetsgaranti" vad nu det kan vara värt... Vad är största faran med att den har gått så långt? Jag själv kör inte mer än c:a 1000 mil om året. Är de värt de extra 10-15k man får betala för att köpa en bil hos bilhandlare? Skulle det inte bli något idag så har jag även ögonen på en -04 med 3.0 V6-motor. Någon som har matnyttig info eller varningar om den? Avslutningsvis kan jag säga till alla Bmw-fans som nu ivrigt tänker kasta sig över tangentbordet för att tala om att jag borde köpa en 325:a istället att det inte kommer att hända. BMW är inte min likör. Jag har funderat på Volvo V50 T5 alt. Saab 9-3 2.0t Sport Combi, men hela tiden kommit tillbaka till Audi. Ojdå, det blev ett långt förstainlägg. Ska bli spännande att se om det hinner komma in några svar innan jag åker.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Avant quattro för +100.000:-



Långa mil på en Audi är inget problem utan frågan är snarare hur långt bilen rullat mellan servicetillfällena? Det låter kanske bra att säljaren kan skryta inför nybilsspekulanten om att bilen bara behöver service (Upp till) var 3000e mil men bilen mår mycket bättre av kortare intervaller. Någon mer insatt får fylla på med varför motorn inte mår bra av långa intervaller, har bara något vagt minne av bl.a att longlife i kombination med FSI-tekniken kunde skapa beläggningar i motorn. Lycka till med köpet!


Håll ett öga på längden mellan oljebyten(long life service) bör inte överstiga 2500mil! helst runt 2000 eller mindre! Annars det vanliga kolla så allt funkar, lyssna efter missljud i motorn osv! kammremsbyte görs mellan 12000 och 18000mil på dessa motorer! Men lyssna gärna i bakkant på motorn efter missljud! Känn gärna på växellådan! Lådorna i 2.0Tq verkar ha en tendens att skrapa lite vid uppväxling till 2an och 3an från fabrik! men går växlarna i lätt är det inget att bry sig om! Lycka till! Bara PMa om du undra något!


Tack för snabba svar! Jag kan sannolikt inte upptäcka missljud med mina otränade öron, men skulle något låta uppenbart fel så drar jag dem åt mig. Inte borde det förekomma början till rostangrepp i t.ex. skärmkanter eller trösklar på en så pass ny bil?


fick allt till framdörrarna omlackat på min bil i våras, och då var det början till rostangrepp insida hjulhus fram... den lilla biten som inte är skyddad av plast dvs. INGET jag upptäckt själv när jag varit runt o härjat men tydligen så var det på gång... och antagligen inte långt gånget!


Hej igen! Vill bara tacka än en gång för de tips och råd jag fick. Jag köpte bilen som jag skulle titta på. En Audi A4 2.0t -05 i bra skick med knappt 21.000 mil på mätaren och full servicebok för 113k får jag nog vara nöjd med. Och inte minst: Nya karossen! Nu ska jag leta upp rätt avdelningar för att fråga om bältesvarnare och trimning. Vi ses!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka