Köpråd: Mazda 3, Toyota Auris, Saab 9-3 runt 100000kr

Hej! Jag ska skaffa en ny bil. Jag har kollat runt lite på blocket och de bilarna jag fastnat lite för är Mazda 3 2,0 Sport och Toyota Auris 1,6, har även kollat lite på Saab 9-3. Jag vill ha en bil som är billig i drift och pålitlig som aldrig behöver besöka en verkstad. Min budget är ca 100000kr. Bilen kommer användas som en transportbil, behöver egentligen inget jag kan leka med, men ska kunna köra om en timmerbil på landsvägarna. Sen ska den ju se hyfsat bra ut också Det tycker jag dessa tre bilar gör, har ni någon uppfattning om dessa? eller tips på andra modeller så är det väldigt välkommet!



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 3, Toyota Auris, Saab 9-3 runt 100000kr



fixade din rubrik... gör även en sökning, det finns MÄNGDER av köpråd redan.


aurisen går billigt med precis som den går billigt så KÄNNS den även billig både i inredning och comfort. den är onekligen söt och snygg med projektorlampar etc. MEN överväg gärna en lite äldre Volvo S60 D5a eller saab 9-3 TDI. inte dyra att försäkra dock springer skatten iväg lite iochmed att jag tipsar om diesel. Men det tjänar du på ändå då du ska använda bilen som transport.' s60 coh 9-3 är lite större än auris och mazda 3. verkstadsbesök kan du aldrig komma ifrån då det inte finns verstadsfria bilar! du kan köpa service-avtal på bilia om du köper bilen från volvo-handlaren, detsamma med toyota Auris om du köper toyotan från toyota-handlaren.


Om det är till någon hjälp så äger jag en Mazda 6 med 2,0 motorn.. haft den i snart 7 år och har endast servats med filter och oljor så dem är bekymmersfria


Tack för svaret. Det jag kommer använda bilen till är att åka och handla två gånger i månaden och till och från jobbet. Jag har ca 4mil enkel resa att handla och 1 mil till jobbet. Jag kommer även åka 2-3 längre resor om året på 40-80 mil enkel resa. Kommer jag tjäna på att ha en diesel med dessa resor? Verkstadsfri bil var lite överdrivet, jag är bara så less på bilen jag har nu som inte gått igenom en besiktning på 3 år och är inne på verkstaden lite då och då. Vill gärna ha en bil med komplett servicebok och fortsätta serva den, och inte så mycket mer.


Det lät mycket bra Vet du hur det är med rost på Mazda?


Jadu.. japanska bilar är tyvärr kända för sin rost. är nog det enda som hindrar dem i det svenska klimatet. Min tanke var faktiskt att kanske ställa av 6an till vintern nu eftersom den har gått 7 vintrar. En Toyota som familjen hade för ett par år sen hade börjat rosta vid 6-7 år. så det är värt att kolla upp om du ska köpa mazda eller toyota... men det är nog det enda man behöver oroa sig över också.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka