KÖPRÅD - Kombi under 10k.

Nu är parkeringsplats hyrd och med liten överdrift körkortet i stort sett i handen. Det enda som hindrar mig från att köpa bil nu är osäkerheten. Jag är alltså ute efter en Kombi för under 10.000, BES UA och med Kula. Jag har varit inne på blocket och kollat en hel del, och hittat rätt bra bilar (besiktigade UA) för under 10.000 SEK. Vissa t.om. för under 5000:-. De jag har hittat i prisklassen, och i felfria exemplar är Volvo, Audi och Ford. Ford och Audi verkar vara billigare beg än Volvo, tyvärr är jag lite rädd för Ford efter vad jag läst på diverse forum men vet ej om det finns egentliga belägg för detta. Jag ska ju köpa min första bil, så den ska helst vara lättskött. Sedan kan jag ju själv inte provköra den då jag ännu inte fått körkortet, och känner ingen som kan hjälpa mig. Hur gör jag då för att inte köpa grisen i säcken? Kan man be säljaren att provköra åt en? Anledningen till att jag vill ha bilen nu är dels att jag kommit en bit i min körkortsutbildning och förväntas ta det snart, jag vill gärna ha en bil så att jag kan ta en skön tur det första jag gör + att vi kommer att behöva bil så snart som möjligt efter kortet. Den andra anledningen är att det på något sätt känns som om det kommer att hjälpa mig om jag har en riktig bil att sitta i, känna lite på, studera osv för att bättre lära mig t.ex. var allting sitter och sådant. Vilket märke är bäst, och varför? Volvo? Audi? Ford? Det har lutat mest åt Volvo pga rymligheten, sedan har jag hört att de ska vara krocksäkra. Har hittat riktigt fräscha 740 på blocket. Vad tycker ni?



Svar på inlägget: KÖPRÅD - Kombi under 10k.



Volvo 850 får man för under 10k, dom tycker ja e bra å pålitliga bilar


Köp en Volvo 945,du får ett bra exemplar för 10k.Det är robusta tillförlitliga bilar.Kolla rost,i skärmar och dörrar,kolla så kamrem är bytt,ska bytas var 12tusende mil eller vart femte år.Känn om vattenpumpen är glapp.Fördelar:Lätttillgängliga reservdelar,hyffsat lättmekat,skapligt bekväma att åka/köra.Nackdelar:Bränsleförbrukning,ålderdomlig konstruktion.


740 940 850 audi 100 e väll inte så dumma dom heller


Ingen har rekommenderat Ford ännu. Är det alltså så att de förtjänar sitt dåliga rykte? Jag velar fortfarande mellan Volvo och Audi. Jag har hittat Audi för så lite som 5000 kronor, det känns ju som rena drömpriset, men den är besiktigad UA och allt. Vågar man slå till med ett köp?


Tjacka min 745'a!


Opel Omega, om du hittar ett exemplar utan rost. Skön, tyst, bra väghållning, rymlig, stort lastutrymme, driftsäker. Men se upp för rost som sagt, hitta en fin och det är både i A och B-utförande en mycket prisvärd bil.


Vart bor du och för hur mycket? ^___^


Det blev en gammal skruttig Audi 100 Avant. Tråden kan låsas.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka