Köpråd: För att lära sig mecka..

Nu är det så att jag har kommit på att det verkligen kan löna sig att kunna mecka med bilen själv, och inte behöva åka in till verkstad.. dessutom är det förbannat roligt att pilla med bilen. Men, är helt nybörjare på ämnet och undrar därför vilken bil jag bör köpa för att ja, lära mig mecka med.. Det ska vara en så lättmeckad bil som möjligt. Hade tänkt att köpa ett renoveringsobjekt/defekt bil för att sen fixa till den så att den fungerar. Tips någon? Även, om någon vet någon speciell hemsida förutom denna, så tar jag mer än gärna emot tips av alla sorter!



Svar på inlägget: Köpråd: För att lära sig mecka..



Någon gammal veteranbil kanske? Billig att äga, enkelt uppbyggd (Nåja, de flesta) och lite charm med, leta efter en bil som Volvo PV till exempel? Edit: Visserligen, det kanske kan vara svårt att hitta vissa delar till sådana? I så fall är kanske en nyare bil ett bättre val, men det är kanske lite utmaning i att leta delar med?


Volvo 240 eller kanske en golf 1 eller 2 eller saab 900 den gamla altså innan 94


Bilar vid årsmodell 82-89 är lättast Leta vanliga bilar också så slipper du jaga reservdelar på jobbiga sätt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka