Köpråd civic type r 2004

Hejsan, var precis och kollade på en civic type r med 105xx mil på mätaren. Och tyckte vissa saker kändes lite konstiga. 1. Kopplingen var lite hård och väldigt kort, altså att man bara tryckte ner den ca 5-10 cm innan man träffa mattan. Den gnisslade även lite, typ plastgnissel?... 2. Någon typ av vibration bak vid låga varvtal? Nån aning om vad det kan vara? typ ett ljud som: zzzzzzzzz ungefär som en lös reggplåt eller dyligt. 3. Styrningen var väldigt känslig, så fort vägen lutar åt ett håll måste man hålla imot åt det andra med ratten, altså kanske fel med styrleder eller något? Sjävklart är den ganska bullrig och studsig i sin karraktär men blev lite fundersam. MVH



Svar på inlägget: Köpråd civic type r 2004



Ingen som kan hjälpa med några tips?


Kan inte så mycket om Hondor men punkt 3 kan ju bara vara så att den spårar vilket är normalt med breda däck


Jag äger en ctr -04 som gått 8000 mil. Har inte varit något som helst problem med den och jag känner inte heller igen något av dina fenomen. Du borde nog kolla upp det, för det är sjukt roliga bilar i övrigt!


Kopplingen är rätt normalt i Ep3 att den gnislar/knakar lite men det är bara kopplingscylindern som brukar vara kass, kostar typ 2500 kr att byta, Skakandet? Är det annat avgas på bilen påverkar det sjukt mycket och kan göra att regplåten kan skaka lite.


Okej, kopplingscylindern altså. Är den viktigt att byta den? Det gnisslar inte så värst mkt bara ibland. Det som är att kopplingen känns lite trög och kort, har det att göra med kopplingscylindern också?


1. Att det gnisslar lite från kopplingen det gör det ofta men brukar räcka med att smörja ordentligt.. 2. Det var inte så att avgassystemet låg imot å vibrerade, hade det problemet när det vred sej ( ej original system då ) 3. Dom är väldigt spår känsliga..


1. inget problem, dock lite störande i början men man vänjer sig... 2. eftermarknadssystem? Sitter all plast i skuffen ordentligt? 3. Vad är det för däck/fälg på den? Den blir känslig som attans om du går över 17". Jag hade 17" på min, maxsänkt med coilovers o det spårade inget...


Vad är det man ska smörja för något? Vilken del på kopplingen?


Varför inte åka och prova flera andra istället å se om de ska vara så?






Joo det är klart, men jag hittar ingen i göteborgstrakten.


Kolla på honda klubben... Kan inte beskriva det så bra..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka