Köpråd: För att lära sig mecka..

leta efter: längsmonterad motor (mer plats i motor-rum, enklare att fixa med koppling och vxl-låda) innan 1988års modell (ingen kat och oftast inget krångel med besvärlig motorelektronik) bakhjulsdrift (för att det är roligare) bilar utan handbroms i oken bak (handbromstrummor är enklare och billigare att greja med) mina spontana tips:volvo 240, 740 (ja jag gillar dom) mitsubishi pajero innan 1990 (extremt enkla och robusta bilar) trots det jag skrivit ovan vill jag även tipsa om:VW Golf 1 eller Golf 2 (enkla trevliga bilar)



Svar på inlägget: Köpråd: För att lära sig mecka..



ett tips till när du har bestämt dig för vilken bil du ska lära dig mecka på är att köpa en "gör det själv" handbok. jag har en handbok till varje bil märke/model ja ägt.


Mycket bra tips!!! Biltema har Haynes-böckerna vilka kanske inte alltid är bäst men man kommer rätt långt med dom.


satsa på tex en volvo 740 eller 940, finns delar överallt till dom:)


Saab 900 OG eller en saab 9000 kan nog vara bra bilar att lära sig meka i. Vill du lära dig att laga rost så köper du en gammal opel, det kan med vara lärorikt.


eller en 2/7 förti, eller en gammal saab för det mesta är rostigt där också så det kan kvitta..


Och där var det igång...


meka, inte mecka. mecka ber folk till...


Tjacka min volvo så har du lite att träna på


Haha +1 Men nästan alla äldre bilar är perfekta att börja med. Volvo b21 är den enda motor jag har mekat isär helt och hållet och det var knappast raketforskning. Allt kunde bara sitta på ett vis






volvo 240, 740 eller tex 940 bmw e30-e34 eller liknande


Nej de flesta ber till Gud, men vänder sig mot Mekka när de gör det då Kaba ligger i Mekka.


köp en bil som passar dig... regga dig på forum som håller på med just den bilen... sen är det bara att köra kan inte gå så mycket mer än åt helvete


Har kollat runt lite halvsnabbt nu, och tror det lutar åt en golf 1/2a, då jag är kär i dem. Men tack för alla snabba tips!


Golf är ett bra val. Enkla trevliga bilar. Hyggliga priser på reservdelar. Och finns mycket tillbehör och sånt till dom.


köp en renault eller peugot om du vill meka. ja eller en 740 , köp ingen 900a för fan, min har skjutit 2 vattenslangar (från 1984, 26 år e OK livslängd) som enda problem. köp nån skräp som går sönder ofta som en 740 elr liknande. EDIT: rostlagning är inte meka, vill du lära dig det så köp en gammal saab.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka