Köpråd !!! Rätt stor urval :P

Hej alla Garaget medlemmar big_smile Jag sitter och funderar på köpa en ny bil på vinter runt jul tiden som egen julklapp ^^ även i januari beror på hur mycket jag kommer hinna spara och till vilken bil. Har i tankarna flera olika bilar och i olika pris klasser också. jag tänkte skaffa mig en skön kära som jag kan köra rätt så snabbt med och helst inte meka för mycket efter varje lek tongue Min budget är varierande beror på vilken bil jag ska köpa , eftersom jag pluggar och jobbar samtidigt så måste spara men iaf siffran blir runt 100-150 k max . Vill ha helst nyare årsmodell runt 2000 talet. I tankarna ligger BMW E60 525, 530, BMW E39 535, 530 kan även tänka mig M5 om jag hittar en till dessa pengar. BMW E46 325, 328 330 kanske om jag kan hitta ¨tongue BMW E36 325, 328 335 även M3 Kan tänka mig även NISSAN S13 men tror inte man kan åka med den på vinter , dessutom massa mekande kommer efter NISSAN S14 VW Golf VI R32, GTI VW Corrado G60 VR6 Audi S3 quattro typ alla årsmodell Audi S4 helst runt 2000 årsmodell Audi S6 Audi A4-6 med motorn 2.... T Mitsubishi Evo III, IV, V, VI, VII Det är typ listan på bilar jag skulle tänka mig köpa. Skulle vilja köpa Supra eller Skyline, Rx-7 men har inte så mycket tid för mek. Som ni ser så jag vill helst ha BMW men funderar på andra också. Ge mig råd vilken ska jag helst ha med mindre mekande, bilen ska kunna användas alla dagar i veckan. För och Nackdelar med dessa bilar ge även förslag till andra bilar som skulle vara riktig roliga att köra. Tack för eran åsikt och tips MVH Arsen



Svar på inlägget: Köpråd !!! Rätt stor urval :P



Skulle kolla lite mer på Evo 3 - 5, Subaru Impreza WRX STi vid sekelskiftet, alltså 00 - 01, samt Sierra Cosworth 4x4. Varför? Lätta bilar, bra med tryck, lätt att få lite mer om man nu vill det, samt går att använda fin-fint på vintern dessutom. All around bilar med rolig karaktär i princip. Annars om du nu har en pendlar bil redan, så skulle jag nog satsa på E39 M5, Corrado G60, Skyline R32 GTS-T, Lite äldre RX-7 typ FC3S. Bakhjulsdrivna, oerhört begärligt motorvrål, riktigt roliga bilar i sig. RX-7'an bör du hålla hand om lite extra noga med oljebyte och apex seals då det är wankel, men annars är det bara att köra. Hoppas du hittar något bra!


Någon 335i E36 finns ej! I övrigt verkar du vilja ha en driftsäker bil i första hand, men sedan skriver du att du vill ha en bil att leka med också. Den stora frågan är hur du definierar "lek", för alla bilar du har skrivit upp är roliga bilar att köra och räcker det för dig är det en sak men söker du en busbil är det en annan sak. Söker du en rolig bil tycker jag du skall köpa en så modern bil som möjligt, strunta i alla modeller äldre än 2000-talet utan gå istället efter de nyaste: E60, E90, A4 B7 eller en Golf R32. Roliga bilar hela högen (Nåja, A4 kan diskuteras) men personligen rekommenderar jag Bmw. Söker du istället en busbil är bilar som Bmw M, Audi S eller tom Evo alternativ även om jag personligen aldrig stått ut med den sistnämnda till vardags. Men dessa bilarna kostar att äga och driva, utan att känna till din ekonomi känns det som för mycket pengar och en för stor risk. Så roliga bilar kan man köpa senare i livet när man ej studerar! Nej satsa på en rolig och "vettig" modell är mitt tips.


Ja jag också funderar på Evo fast den är rätt så inkörda det som oroar mig lite, Subaru är inte min grej, rätt så snygga ja men gillar inte dem. jag har en pendlar bil men vill åka oftare med den nya som ska köpas, för pendlar bilen är lite seg ^^ Rx-7:an o skyline jag har ingen garage för därför dem hamnar utanför mina tankar.


Skulle då föreslå Evo 3 - 5 alternativt en Sierra Cosworth i bra skick. Båda kan fås för cirka 60 - 70k i bra skick och sen kan du ju trimma efter behag om det nu behövs. Rent personligen så tycker jag Cosworths är lite roligare att leka med. Trevliga chassiereaktioner, otroligt bra tryck original och kan lätt fås bättre med ett 330hk kit som är rätt vanligt till dem, och ser lite råa ut i mina ögon. Men kläm och känn och se vilken bil du känner passar bäst.


Ja jag har i tankarna E60 med M-tech paket, mer klassisk och grymm Evo är underbar men vill inte ha sönder kört heller ju en hel del kommer kosta att meka med. har massa funderingar ju dessutom behöver mer tips om hur dessa bilar är vardaglig körning ?


ja sant men sierra e fortfarande ju en Ford lr det är bara mina fördomar som kommer in i bilden ? dessutom letar helst efter nyare bil hmm en del att tänka på


För 60 - 70k så hittar du originalare i fint skick när det gäller Evo iaf, sen så är 4G63 inte direkt herrejösses dyrt då det är stor efterfrågan på trim till de motorerna, så det finns alltid en marknad med rätt billiga saker. Evo är väl mer bus bil, är lite stötig och spartansk men ligger som på räls i kurvor och trivs på sniskan lika väl som den gör rakt fram. Däremot så har du ju fördelen med fyrhjuls krafs på vintern och kan bli riktigt roligt.


ja får väl se på detta


Jag rekommenderar Audi S3, helst Quattro såklart. Lättkörd, körglädje och lätt att trimma tack vare turbon Ska du ha Golf, ta R32 MKV som kom ut -06 Vid val av Corrado, G60 ska du ha 4-cylindrig motor med kompressor som är remdriven. Lätt att trimma och pigg som fan 160hk/225Nm i vridmoment Jag har testkört tidigare en BMW E36 328 -96, riktigt rolig bil. Motorn är urstark, lättkörd och svarar alltid på gasen Undvik Nissan 200sx S13, vevlagerras som barnsjukdom. Lycka till med ditt val Mvh






Har provkört kompisens Cosworth den var riktig nice att köra med , bra drag i den. Men det enda som jag inte gillade ju att det blir as kallt i bilen på vinter enligt han och plus såna Cosworth nästan 20 år gamla vilket jag vill helst inte ha vill ha mer bekvämare o skönare bil:D


Japp oxå har funderat på S3 och Quattro måste hitta bara rätt nice bara till rätt peng, R32 MKV tycker jag är rätt sköna med men lite för dyra nog ja om Corrado vet jag redan, men svårt att hitta en som är inte sönder stylad på dåligt sätt och riva allt tar tid vilket jag inte har förrän sommaren. Det enda som jag skulle faktisk tänka av E36:or är 328, 330 och M3 annars duger inte resten tycker jag Tack ska försöka bestämma mig


Finns ingen 330i E36 heller, utan det är 328i eller M3 som gäller.


Verkar lite udda, min Sierra är ju hur varm som helst och blir varm väldigt fort dessutom. Men ja, det är väl lite mer rally/busbil än bekvämlighets-åk.


haha sorry ^^ tänkte lite för mycket framåt på E46 haha annars vet att finns inga E36 330 haha


Ja!! Sant, men han har ingen inredning i den dessutom bara bur inne i bilen o två stolar


Ah, jo då blir det inte så jävla varmt.


haha precis fast han köpte kupe värme fläkt eller vad den hette på Biltema och kör nu med den på hösten så inte kallt ibland ^^


Vill du ha en bil som är mer problemfri tror jag varken att Evo 3-5 eller en cosworth är lösningen. Det är båda gamla bilar och dom behöver alltid lite extra kärlek. Du vet mitt förslag men i annat fall tycker jag du ska leta efter en nyare bil så får du (troligtvis) mindre bekymmer.


Alla audis "s" modeller är väl quattro?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka