Köpråd - SLP Dynamics ICE 1500.1

Nu är det så att jag går i tankarna om att köpa mig ett SPL Dynamics steg, och tänkte då att jag rådfrågar er kära g.orgare om hjälp! Först kan vi börja med, hur är steget? Ger den utlovade effekten? Är det prisvärt? Bra kvalitet? Sen hade jag även tänkt mig, jag kommer börja köra steget i 4ohm (600w), och funderade då över om mina 22mm2 kablar räcker till det? Kommer införskaffa större kablar senare när det blir ny bas, men om mina nuvarande kablar räcker för denna effekten så är det ju toppen! Sen när jag skaffar kablar, vad ska jag ha för storlek? Räcker det med 50mm2 kabel när man kör steget i 1ohm? Extrabatteri ska införskaffas med, så det är jag medveten om. Har mest funderingar på kabel! Så ni får gärna ge tips om lämplig kabel med! Hoppas någon vänlig själ kan hjälpa mig! /Marcus



Svar på inlägget: Köpråd - SLP Dynamics ICE 1500.1



Har inte steget själv, men vet en som har det & har bara hört gott om det steget så tror du gör ett bra köp där, ska e.v köpa ett spl steg jag själv. Andra får nog svara mer nogrannt som har det själv. Ang. kablar så räcker dina nuvarande kablar för 600 watt ja, 50mm2 kabeln räcker med till 1 ohm, större utgångar finns det inte på steget. kör med kopparkabel då istället för CCA-kabel (aluminium) då koppar har bättre ledningsförmåga, och kom ihåg att ju större kabel desto bättre (mer ström), t.ex; http://dbakuten.se/detail-item_id-16165


Okej, men det låter ju toppen! Blir nog att slänga in en beställning ikväll då! Och skönt att dom kablarna hänger med så länge, då det inte riktigt finns pengar för stunden till både steget och stora kablar! Så får ta det lite åt gången! =


Börja smått Men lycka till iallafall


Precis! Får ju bli extrabatteri och skit sen med! Tack så mycket!


En 50mm2 alukabel räcker gott och väl till detta steget, inte minst om du dessutom har batteri i skuffen! Kopparkabeln blir ju betydligt dyrare!


Powerblocken på ICE.1500D sväljer väl inte mer än 33mm2? Så 50mm2 måste man klippa av kardeler för. 33mm2 räcker dog mer än väl för det steget då det drar max 150A, 50mm2 är overkill. Om du även vill spara lite pengar köper du Zachry R1500D http://www.ljudia.se/bil-s82121/slutste . d-p333165/ Äger själv ett sådant, fungerar kanonbra. Lika mycket effekt, samma chassie men annan färg å logga. Sedan om det är något som skiljer komponentmässigt vet jag inte.


Inte samma chassie nej och jag tvivlar på att dom stegen delar mycket mer än bottenplattan som komponenterna sitter på. Att steg lämnar lika mycket på pappret är en hel annan sak än att dom låter lika dant och spelar lika högt i verkligheten!


Anslutningarna och rattarna för filter sitter precis likadant, även kylflänsarna och lufthålen osv, så ja vill påstå att chassit är samma förutom att SPL steget har lite annan kosmetika på ovansidan samt de svarta skydden på sidorna Det ser du om du kikar på bilderna på blekingebilrado och Ljudia. Vilket som låter bäst eller spelar högst vet jag inte för jag inte har testat dem i en likadan miljö, har du?


Som sagt så är bottenplattan antagligen samma o därför ser anslutningar och rattar osv på samma ställen. Skillnaden i pris är högst troligen delvis pga bättre/dyrare komponenter. Nej jag har inte jämfört dessa steg men jag har testat SPL ICE-1500 och det är ett väldigt prisvärt steg enligt min uppfattning.






Okej, men då tackar jag för infon! Även om Zachry steget va billigare så kör jag på SPL! Blir att lägga en beställning nu då! Tack för hjälpen!


Kan även passa på att fråga er andra, instämmer ni med att jag klarar mig med min 22mm2 kabel och utan extrabatteri om jag driver steget i 4ohm?


Ja, inga bekymmer när du lastar det i 4 ohm.


Det är toppen! Då kör jag på då! Tack alla för hjälpen! Och ett slutsteg är på g hem nu!


Köpte det steget bara för någon dag sen. ville bara meddela dig att steget endast tar 21mm2 kablar som MAX..


ja fick in 35mm² i mitt steg, de va ett jävla pill men de gick så du har tyvärr fel om de... trodde också att den bara tog 21mm² först men


Ja terminalerna på de stegen är ingen höjdare, men det går att få in 30-35mm2.


Har du en bilskrot i närheten, helst en självplock...så finns det gött om grova kablar man kan köpa riktigt billigt (koppar). BMW 5 serien har en ganska grov koppar kabel på ungerfär 50mm om inte mer som jag fick för 200kr hos returbilen's självplock. De flesta nyare bilar med batterin bak är en gåva när det gäller grova ström kablar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka