Köpråd ; Xc90 / Suv!

Hej! Jag är ute efter lite tips och råd inför kommande bil byte! Jag och frugan letar efter en ny bil, vi har idag en AUDI A6 2,4 QUATTRO S-LINE från 2005, med -04ans kaross! Vi känner att vi vill ha en stadsjeep (SUV) med 7 säten. Vi vill inte ha någon minibuss, därför sneglar vi åt SUV hållet! Vi vill ha bra med utrymme att lasta och även kunna kasta in fler personer och åka iväg, och man vet aldrig om man får tillökning! Vi har två just nu! Nu till saken, vi kollar på Volvo XC90, då vi tycker att dom ser hyffsat bra ut, man sitter skönt i Volvo´s säten och ja, det känns som kvalitet! Dessutom så ligger dom i rätt prisklass nu.. Kollar på 03-05, max 200 K ! Har ni några tips på liknande SUVar i samma prisklass? Erfarenhet av XC90? Inte bara negativt nu! Har dessutom en fundering kring Volvo´s säten, helskinn - dåligt eller bra? Kalla på vintern och klibbiga på sommaren?! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd ; Xc90 / Suv!



XC90 är en traktor att köra, positivt i form av att den går mycket tryggt, stadigt och bekvämt längs vägen och negativt i form av att det är en klump att köra; Osmidig, inte ett dugg inspirerande och mycket sävlig (traktor?) känsla framför allt med den vettigaste D5-motorn vars tråkiga ljud och karaktär får till och med en lätt lastbil att skämmas. Snål är den verkligen inte för den sakens skull, men bensinalternativen är rejält mycket törstigare. Alternativet vore väl 2.5t, lägre skatt men högre förbrukning. Kvalité är svårtolkat, känns precis som vilken Volvo som helst det vill säga inte toppkvalité men verkligen inte billigt byggd för den sakens skull. Däremot vet jag inte om den håller ihop så bra, XC90 har legat dåligt till i ett flertal tillförlitlighetsundersökningar och de jag känner har varit nöjda med sin bil även om de haft mer än sin beskärda del av problem. Skinnklädseln ser jag däremot inga problem med, precis som vilken skinnklädsel som helst tenderar den att vara kall på vintern och varm på sommaren men det är en ordentlig klädsel utan plastig eller hal känsla. Skulle rent spontant vilja ge andra alternativ, tyvärr faller de flesta på kravet om sju säten. Bmw X5 är ett av dem, sportbil på andra våningen. Dessutom kan du få en Porsche Cayenne för de pengarna, lite mer speciell än X5 men svindyr att äga. SUV blir väl aldrig direkt ekonomiskt och X5 är ingen billig bil att äga men med 3L sexan kan man nästan säga vettig. Mest lik Volvo och rejält driftsäker är Lexus RX300, ännu bättre komfort och mycket mer lyxkänsla men 300 är minst lika törstig som Volvo. Alternativet vore om du hittade en RX400h, miljöbil med hybriddrift som dricker mindre bensin än en XC90 D5 dricker diesel. Tyvärr ligger dessa lite högre än 200.000:- i pris men är kanske tänkbar ändå? Mitt tips blir ändå Mercedes ML, precis som Volvo finns denna med sju sittplatser och precis som Volvo är ML knappast felfri. Men tycker det är mer bil "när de fungerar" för att låta pessimistisk, tysk kvalitetsvagn är det i alla fall och väldigt mycket bil för pengarna. Lite exempel:http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 20&w=3 http://www.blocket.se/halland/Mercedes_ . 20&w=3 Lycka till med köpet!


Oj! Här händer det grejer direkt! Tack för svaret!! Hur mycket drar en 2.5 T ? Har kollat uppgifterna på Trafikverkets (?) hemsida, och dem stämmer ju säkerligen inte... Vad är det för problem dem har haft med sina bilar? Har hört att hjullager är en åtgång bland annat.. Har ju hört av dom som haft skinn aldrig mer kommer att ha skinn i sina bilar igen pga att man inte kan sitta i dom vid dom årstiderna, men på vintern har man ju sätesvärme och på sommaren acc som kyler, men är fortfarande lite osäker - och det är ju jätte svårt att hitta en bil med delskinn! Under dom 6 månader som jag kollat efter XC90 så har jag sett 2 stycken som har haft delskinn! Men i Volvo´s säten sitter man ju som en kung, tycker i alla fall jag! Hängde inte riktigt med där i svängarna om Lexus, är dom 7 sitts? Har sneglat på ett par sådana också, men varit osäker... Dels på säten och på allt annat runt bilen... Kollade på länkarna, den sista - svarta, var snygg.. Men extra sätena ser ut att stjäla så mycket utrymme från skuffen och lastmöjligheten ser ut att bli mindre i dem?! Tack så mycket!


Nej, det är 5 sits. suv med 7 säten =0 lastutrymme


köp en XC90 om du har en stor plånbok . jag kallar XC90in för plånboksdödare!


Ja, om dem är uppfälda ja! Om du läser början så är vi just nu 4 stycken & man vet ju aldrig om det kommer fler, därför är vi ute efter en 7 sätes för att enkelt kunna fälla upp ett extra säte...


Det kallar jag min fru för också.... Hahaha! Spontan fråga ; Varför?


Kolla på Dodge Durango vi har en sån visserligen den äldre karossen vi är 7 st och åker bekvämt och har bagageutrymme kvar till att åka o storhandla.


Ska kolla på blocket! Tack för tipset!


Det var en sak jag funderade över, men tänkte som så att antingen klarar ni er med fem sittplatser och då kan sätena gömmas undan i ett förråd eller liknande eller så får ni nytta av dem och då gör de skäl för sin plats. 2.5t vet jag inte vad den drar, någon som har en sådan känner jag ej. De som kör XC90 har V8 eller D5, och felen som förekommit har varit tjafs med framvagnen, som du nämner hjullager, lite elfel, något med motorn jag inte minns (spjäll?) och en styrbox som dog och tog med sig ABS, stabilitetssystem och fyrhjulsdriften(?) ner i graven och gjorde deras XC90 till en enligt uppgift otäck vinterbil. Skinnklädsel är väl inget att oroa sig över? Har både för och nackdelar men i en bil med bra klimatanläggning spelar det mindre roll tycker jag. Och i ditt fall är det som du säger "avspolningsbart" i en annan utsträckning än tyg.






Puffar och hoppas på fler svar.. svarar senare...


XC90 jävligt skön bil speciellt i vit eller röd! Men det är den volvon som drabbats av mest problem, Väldigt konstiga grejer en mystisk volvo har bla sett en artikell om att handbromsen har släppt. Den mest pålitliga motorn som jag även kört har varit D5 självklart är V8an underbar men vem pallar betala så mycket bensin? Satsa på en D5 gärna R-Design


Av vilka erfarenheter vet du hur mycket en V8a drar? Du får gärna skriva förbrukning isf! Siktar som sagt på en 2,5T... T6 har jag hört är onödig att köpa med automat, och det är automat vi vill ha.. D5 med R-design blir på tok för dyr, dem kostar ju runt en 3 - 400 K !


Har kört den och kan bekräfta att den är underbar att köra, Förbrukningen frågade jag Volvo och de svarar blandad körning 1,35L men det verkar inte stämma


Puffar få se om det är någon som har något att skriva..


håll dig till audi. En Q7 är inga problem. köp me 3 liters dieseln. dom är riktigt trevliga. Mer bil än en volvo xc90 oxå. tycker jag iaf. Bmw X5 är också trevlig. med 3 liters turbodieseln de ska va diesel i en suv.


Q7 är trevlig men den billigaste på Blocket ligger på 285.000:- och i TS budget ligger inköpspriset på max 200.000:-


jaha såg inte det Men du lär i vilket fall som helst itne köpa volvo...


De flesta ML tillverkas i USA och bjuder inte riktigt på samma byggkvalite och kvalitetsintryck som släkten från Stuttgart.


Varför kan ingen svara om XC90 istället för att börja rekomendera andra bilar direkt som verkligen inte är mycket bättre, BMW rekomendation direkt av en viss ökänd BMW Gud.. Min kusin har en XC90 2.5T 5 sists, chippad 250 hk, går sjuuukt skönt och drar 1.3 liter / mil i stad typ 20 km/h - 100 km/h .. Är totalt acceptabelt tycker jag.helskinn, väldigt skönt, mycket utrustning även fast det är en 03a. Går som n kung på motorvägen men kan upplevas lite småklumpig i t.ex parkeringar mm. Det enda som pajjat för honom är ett vanligt fel, hade likadant på min V70 AWD, vinkelväxeln kan strula och då driver den på framhjulen bara, kostar 500 att byta. Ser riktigt bra ut med. Klockren bil, har också provkört 7 sits och de extra baksätena var skönare än de övriga stolarna tyckte jag! Visst är den dyr i drift men vilken SUV/jeep är inte det? Satsa stenhårt på XC90 vetja



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka