Köpråd: 6,5tum och huvudenhet till Volvo 945

Tjena tjena, som ämnet lyder så behöver jag lite köpråd Nu är det så att orginalhögtalarna i min gamla 945:a inte riktigt räcker till för mina behov. Jag vill ha 'bättre' ljud kvalitetsmässigt samt få ett allmänt högre ljud i skåpet. -Samt att jag gärna vill möta upp mina 2 10" i bagaget Så i min mening borde man väl först köpa en ny huvudenhet då jag har en gammal Sony-kasettspelare från 90'talet. Så denna tänkte jag ersätta med en Kenwood KDC 6047U Link:http://www.pixmania.se/se/se/4912659/ar . tech-specs. Har kollat runt lite och fått för mig att det är den bästa man får i den prisklassen. (~1500 till MAX 2k). Men när det kommer till 6,5or som jag vill ha i dörrarna fram så blir det lite svårare.. Tänkte lägga runt 500-1000kr max på dessa. Kan man få något med bättre ljud i än orginal då eller borde man lägga till ett par hundringar till? Vad för ena rekkommenderar ni som är lite kunniga? Öppen för förslag! MVH Hampus.



Svar på inlägget: Köpråd: 6,5tum och huvudenhet till Volvo 945



Oj, med en sån budget blir det tight! Finns inte så mycket vettigt att välja på då, speciellt om det ska kunna spela högt och låta bra. Allra helst skulle du ju haft ett steg också så du får lite mer fart på högtalarna.


Med en sådan budget så skulle jag rekomendera dej att lyssna på ett par Magnat Edition 216 (795) eller Magnat Dark Power 216 (1095). Har monterat endel sånna med just KDC 6047 och drivit dem på inbyggd effekt. Måste säga att de spelar på riktigt bra de där Edition, bättre än Dark Power. Detta pga. att Edition är mer lättdriva och således klarar sig bättre med den lilla effekt den får.


nu antar jag att du har bara tänkt att få ett uppgraderat orginalsystem och inga planer på att uppgradera sen, då säger jag såhär http://www.blekingebilradio.se/product. . gory_id=94 790:- http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=166 (står både 4" och 6.5") 100:- http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=182 650:- http://www.blekingebilradio.se/product. . ory_id=230 150:- 1790:- sammanlagt, detta spelar nog bättre än en dyrare stereo och dyrare högtalare. lycka till med köpet och hoppas du blir nöjd


Sök Spectron SP-S26C, roligare kan man inte ha för 750:- (storsäljare) Då har du sparat 250:- på din "budget", lägg på dom 2000:- och köp en Alpine! Pierre


Nej visst, men man måste ju börja någonstans


LÄNK ,det är "någon svensk" hemsida. Pierre


Jag misstänker att du ska bygga om, det är "bara" 5,25" i din annars.


Här har du ett par rediga koaxialer http://www.bjarud.se/digital-designs-cx52-p-179.html Har själv lyssnat på dom och dom låter faktiskt bättre än mina Mycket bättre midbas och klarare och finare diskant i dom.


Som jag har fattat det är det 5,25" i bakdörrarna och någon konstig mittimellan-storlek på högtalarna fram.. men att få i ett par 6,5"or fram borde väl inte vara några problem.. Men man borde kanske köra med 5,25"or och någon slags distansplatta istället?






DD´s CX52 spelar enligt mig kanon bra! har 2par i varje framdörr i 745an... Finns nog inge bättre i den prisklassen! TOK NÖJD!


Dom lät jue tokbra i din bil ..de lilla ja hann med ska själv skaffa dd nu


ja dom spelar kanon...


Jepp typ 5,5" eller så är det, så ersätter du tex orginal gallret med MDF så kommer du att få in 6,5" i dörren. Vill du lägga ner jobbet så kommer resultatet att bli bättre såklart.


fråga Bjonsson, han har haft sånna


lånar tråden lite och frågar dig Bjonsson om dom coaxialerna spelar bättre än diverse KIT-system i 500-1000krs klassen?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka