Köpråd: Volvo S60 R Usa import

Hejsan det är så att jag funderar på att köpa en Volvo s60 R som är importerad från USa, men jag har lite frågetecken som behöver rätas ut innan jag slår till. Jag tänker först och främst på reservdelar,klimatanläggning osv, skiljer det sig någonting mot dom svensksålda? Kommer det bli problem att få tag i reservdelar om någonting skulle gå sönder? Sen priset, Bilen har gått 4500 mil och är en 05a, jag får den för 170 000kr, är det överpris eller helt okej? Borde jag pruta mer?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S60 R Usa import



Reserddelar är inget bekymmer att få tag i då dem i princip exakt likadana som svenska. Och de få delar som skiljer kan du beställa på volvo ifall en "svensk" del inte skulle passa.


Njaaa, skulle inte säga att 170.000 är mkt för den.. Kolla o jämför på blocket men iofs den du kikar på är ju import..


Vad är ett skäligt pris då?


Det som kan skilja sig från dom svensk sålda är inredningen, köparna i usa fick fler färger att välja mellan. Finns en 05 på blocket för 215k sv såld 6500 mil. Så 170k tycker jag låter som ett bra pris.


Mjoo har fått berättat för mig att även huvudlamporna på nåt sätt ska skilja sig? för den personen sa att ljuset va fruktansvärt dåligt, samt luftkvalitessystemet, vad det nu är? skiljer sig, kan någon bekräfta eller dementera?


Strålkastarna på US-modellen är annorlunda pga amerikanska ljuslagarna.


Frakt Moms Tull Sen kan du köpa den Svenska bilen.


Från USA?


Inköpspris i kronor: 170000 kr Frakt till Hamn: Ca 1000 kr Containerfrakt och Spedition: Ca 14000 kr Fraktförsäkring (1,5% av värdet): 2550kr Summa (CIF-värde): 187550kr Tull (10% av CIF-värdet): 18755kr Moms (25% på CIF-värde och tull): 51576,25kr Ursprungskontroll: 700 kr Anpassning och Intyg: CA 3000 kr Besiktning: 1 070 kr Slutsumma Importerad: Ca 263000kr






Jag tyckte mest det var ironiskt, beställa en svensk bil från USA. Men det blir alltså dyrare än man tror, det låter ju så himla bra.


Utöver nämnda saker så har de andra sidospeglar på USA-bilar. De är mer "zoom" på dem och så får man texten "objects in mirror are closer than they appear" eller nåt i den stilen. Dessutom saknar vissa USA-bilar stolsvärme beroende på vart i USA den är såld.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka