Köpråd MB Vaneo diesel!

Hej på er! Letar skåpbil för fulla muggar här! Är sugen på en Caddy men såg att MB hade en modell som heter Vaneo! Lite fulfrän tyckte jag så nu undrar jag om nån har erfarenhet från dieselmodellen av Vaneo? Vad jag har förstått så har Vaneon lite högre lastutrymme och det är ju aldrig fel! Vaneo diesel på 90hk eller Caddy TDI på 105hk! Vilken skulle ni välja? Komfortmässigt och kvalitetsmässigt? Mvh/Jon



Svar på inlägget: Köpråd MB Vaneo diesel!



Mercedes Vaneo är Mercedes A-klass på tillväxthormoner, baseras alltså på samma ökända plattform W168 som den så kallade "vält-klassen". Inga fel med det faktiskt, bilen är liten, smidig där man sitter högt och är rejält stadig i förhållande till storleken; Känns som en större bil att köra än vad den är. Och eftersom Vaneo baseras på W168 facelift är den upplevda kvalitén ändå lite Mercedes, till skillnad från de första A-klass som var rätt plastiga. I en facelift/Vaneo är det fullt tillräckligt, annars är nackdelen med modellen vissa dyra reperationer (Startmotor och Generator) samt att den är rostkänslig. VW är å andra sidan inte billiga i service de heller, åtminstone inte personbilarna. En fördel med Vaneo bör vara att det är en mindre populär modell, du bör kunna hitta en sådan billigt och dessutom kunna pruta en del med?


Ja den där startmotorn eller generatorn kostar väl 10-15 papp att få bytt på verkstad? Verkar ju vara logisk placering av sånna grejor! Men hur som helst så ska jag nog åka o prova en sån där.. är nog lite som du säger, att den är mycket mindre populär än tex Caddy och då borde ju köparkretsen bli mindre.. Jag personligen har aldrig sett en sån i trafiken, inte vad jag tänkt på iaf! Har alltid varit sugen på en mindre variant av Vito och av en händelse så råkade jag på en Vaneo på blocket idag och tyckte dom såg väldans rymliga ut! MB dieslar har ju alltid varit ett säkert kort, kan väl inte vara nån skillnad på denna motor? Mvh/Jon


Tror inte det, 1.7-fyran har suttit i rätt många MB-transportbilar om jag minns rätt vilket bör tyda på en stabil konstruktion? Jo startmotorbyte kostar 15.000:- till en A190, så försök kolla upp om den är bytt eller ej. Däremot var det något speciellt med startmotorn till just 190, frågan är om inte själva delen är billigare till övriga motorer men det är ändå bytet som är den stora biten av priset. Å andra sidan har Mercedes kamkedja om jag minns rätt, det har inte VW´s diesel va?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka