Köpråd: Val av första bil under 60.000 och plats för hundbur.

Hej! Jag kommer troligtvis få mitt körkort om cirka en månad och tänkte att det kanske är dags att börja snegla på vilken bil jag ska investera i när jag är klar med kortet. Jag har haft, och har fortfarande, noll bilintresse så jag kan i princip ingenting om dem. Jag hoppas på att ni kanske kan tipsa mig om specifika bilmodeller som passar in på de krav/omständigheter jag har. Har ni tips på "car-guides for complete dummies" är även det riktigt nyttigt. Så vad för sorts bil behöver jag? Jag bor i Malmö så jag vill ha en lämplig stadsbil. Det är bra om den är så kort som möjligt så jag slipper lida alla helvetes kval i jakten på p-platser. Samtidigt vill jag kunna sitta bekvämt med mina 187cm. Det viktiga är att framsätena är rymliga, trånga baksäten skiter jag i...det är ju ändå inte mina knän som ska befinna sig där bak! Jag tror inte jag bryr mig så mycket om massa hästkrafter, jag gillar inte att skryta över oviktiga saker och vill mest bara att bilen kan ta sig fram Sedan är det viktigt att bilen drar lite bränsle, gärna så miljövänlig som möjligt alltså. Det är också bra om modellen i fråga tenderar att ta sig genom bilprovningen med fördelaktiga resultat och det inte kostar liv och lem med service och reservdelar. Jag har en mindre hund så jag vill helst att det får plats en hundbur i bagageutrymmet. Det är väl också bra om bilen inte är gjord av papp så jag stryker med om en kraftig sidovind träffar bilen Det blev kanske en rätt diger lista? Jag är inte helt hundra på hur mycket pengar jag kan spendera då den delvis kommer att bli en present till mig. Men finns det någon schysst bil som ni tror passar och den kostar under 60.000 är det super. Finns det nu någon kärra som kostar lite mer men som är som handen i handsken så går det väl att gräva lite extra djupt i plånboken. Jag tackar ödmjukast för er hjälp.



Svar på inlägget: Köpråd: Val av första bil under 60.000 och plats för hundbur.



BMW 328i e46. Hyffsat hållbar bil, drar inte så mkt soppa, lagom motor, rätt stilren design. http://www.blocket.se/malmo/BMW_328_Sv_ . 11&w=3 Den har även automat, vilket är RIKTIGT skönt inne i stan Edit:: Såg att det ska finnas plats för hundbur. Då kanske denna kan vara något? http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . 11&w=3


328i är underbar, äger en själv och den duger utmärkt med både en och två hundar men TS skriver att han inte är bilintresserad och då är frågan hur intresserad han är av att köra bil. Är det ett nöje eller ett nödvändigt ont? Jag förstår det som att det är mer ett transportmedel han är ute efter. Om så är fallet är en rolig vagn C-segmentsbil som 328i både klumpig och onödig för TS, för mest stadskörning gör han mycket bättre i att köpa en liten bil tror jag. Småbilar är ett smidigt val men ärligt talat är de flesta alternativen burkiga och tråkiga, tänker på tex. en vanlig VW Polo/Golf med grå billig hårdplast och halvdana säten. Ett alternativ som känns som en stor bil att köra och har rejäla bekväma stolar och (för att vara en småbil) riktigt hyfsad upplevd kvalité är Mercedes A-klass. Andra fördelar är att man fälla eller ta ur baksätet och på så vis skapa sig ett lastutrymme som slår Volvo V70 på fingrarna och dessutom är den konstruerad på ett sätt som gör den väldigt säker: Krocksäkerheten är hög som i en stor bil, flera aktiva säkerhetssystem (B.la Antisladd och bromskraftsförstärkare) är standard, man sitter högt med bra sikt och bilen är med sina 3.5m smidig att köra. A-klass är på många vis en kanonbil, men den har sina nackdelar med: I låg fart är den stötig, bilen sätter säkerheten framför allt och är ingen bil man kör aktivt med, och ett par kvalitetsmissar; Startmotor och generator är svindyra att byta, Lmm går lätt sönder och är dyr samt att den gärna rostar. Vid besiktning är däremot det överlägset vanligaste felet trasiga lampor, förmodligen för att det är fruktansvärt knepigt att byta dessa på en A-klass. Men eftersom du inte är intresserad av att leka Schumacher är dessa kanske inga direkta nackdelar för dig? Den stora fördelen är att det är en av få småbilar som inte känns billiga och burkiga, alternativet stavas Audi A2 men den har sina nackdelar den med (bl.a ett lutande akterparti som förtar både sikten bakåt och lastutrymmet). Nåja, jag tipsar om Mercedes A-klass W168 i alla fall. Är det intressant fråga gärna så har jag lite mer tips om vilket motor man bör välja etc. Edit: Är kanske svårt om man bara skriver ett modellnamn, lägger upp en bild som ex. istället:


Jag håller på och fyller år just nu (glufsar i mig tårta i skrivandets stund), men jag ville ändå titta in och tacka för svaren jag fått. Jag ska googla runt och sätta mig in i tipsen ni gett och det är mycket möjligt att något pm skickas. Och angående mitt ointresse av bilar handlar det mycket om att jag alltid har haft andra hobbies. Jag ogillar inte bilar utan ser fram emot friheten min framtida skuta kommer ge mig. Men jag kommer nog heller inte sitta och mecka runt med den 10-20 timmar i veckan eller åka på bilutställningar och dylikt (men vem vet, jag kan komma att gilla det ändå ju). Jag vill helt enkelt ha en bil jag tycker än snygg, är relativt skön att töffa runt i och som inte är ett ingenjörsmässigt stolpskott


Håller med Powe_r. Finns många bilar för den pengen, men tror Bmw ligger bra till. Nackdel för dig är nog försäkringen. Är inget Volvo freak, men antar för den pengen kan du finna något väldigt bra både till dig och hunden.


Du kan utan problem hitta en Volvo v40 tex 2.0t eller t4. eftersom du kan spendera 60k så kan du få en fräsch fas2 modell (2001 eller nyare) för dom pengarna. tex: http://www.blocket.se/helsingborg/Volvo . 11&w=3 Ett annat modernt altenativ är ju en Peugeot 407 04 eller nyare. (Dock så ligger dem allra billigaste på runt 60k) Ofta är det ingen bra ide att gå på dem absolut billigaste exemplaren av en modell. Denna verkar dock vettig: http://www.blocket.se/alvsborg/Peugeot_ . 11&w=3 Jag själv skulle dock lagt mina pengar på en 3-serie e46. snabbt förslag: http://www.blocket.se/hassleholm/BMW_33 . 11&w=3


Grattis på födelsedagen! En Peugeot 407 hade jag däremot inte köpt, maken till bil att gå sönder vet jag inte.


Har du ägt en 407a eller är det på ryktesväg du har hört att den pajar ofta?


Statistik i kombination med ett par bekanta som äger en 407SW, okej att skriva "maken till bil att gå sönder vet jag inte" var kanske att ta i något men småfel är mycket vanligt på modellen. Både elfel och tex. att hjullager eller liknande ger sig på ett par tusen mil förekommer och har skrivits en del om. Men skall trådskaparen ha en bil för mest stadskörning tycker jag det finns lämpligare bilar än en stor kombi med tvivelaktigt rykte.


Iof så är nog en 407a i största laget om man ska köra mestadels i stan. (mäter ungefär samma som v70n) Jag tycker dock att en BMW 3-serie e46 touring är en perfekt liten kombi. Anledningen att jag ifrågesatt hur du beskrev 407an med massa fel är ju att vi också har en Peugeot. Dock en 607 3.0. Under dem nästan 4 åren vi har ägt bilen så har vi endast fått byta ett par tändspolar (för klena orginal) alla är nu utbytta mot nya versionens tändspolar (som håller.) Troligtvis så är det väl kanske så att 407an krånklar mkt mer jämfört med 607an.






Ingen aning, 607 har rätt många år på nacken som konstruktion och är kanske därför beprövad och mer robust?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka