Köpråd?: Saab 9000?

Hejsan! En kompis vill nu bli av med sin saab 9000 från 1993. Den har gått 45000+ mil men har mycket bytt inom kaross delen och ingen rost. Lacken är ej bra, dock inga släpp bara vitnat lite. Det jag oroar mig över är motorn, hur mycket tåler dessa motorer? (130hk). Samt vad är dom vanliga felen och vad ska man titta på när man tittar på en saab 9000? Sista frågan, tycker ni den är värd 3500kr? / Mvh



Svar på inlägget: Köpråd?: Saab 9000?



45 000 mil är inget otäckt generellt på bilar så länge motorn är skapligt skött och skapligt normalt körd. Däremot kommer naturligtvis andra fel emellanåt på långmilare. Vad menar du med hur mycket motorn tål? Trimma eller? 3 500 kronor brukar man bara få skrot för så det låter helt okej. Kan inte mycket om Saab men kolla främst vanliga saker tror jag som t ex stora rostskador plus att motor/växellåda fungerar bra och låter friskt. Lite småfix får man nog räkna med för det priset och är den felfri vid köp dyker det ändå kanske upp något med tiden.


du kan möjligen ta emot den gratis, men betala då för guds skull inte mer än 500 kr för den! för 3500 får du ju ändå en fräsch volvo 240 för som både är betydligt pålitligare och prisvärdare!


Saabs motorer håller. Hade en 9000 -97 2.0 som hade gått 42k mil, utan problem! Den tuffade och gick, beror på hur den är servad med såklart.


Leta lite bättre än bland de tre senaste 240 som kommit upp på blocket då


Med fräsch bil menas en bil i ett riktigt bra skick oavsett ålder på den och då är det generellt 15 000 - 50 000 man får kolla på när det gäller en vanlig version av Volvo 240 beroende på hur kräsen man är. Men nu är det inte vår diskussion tråden skapades för så kanske bäst att vi dämpar oss...


är bilen bes och skattad? kanske den kan vara värd pengarna isåfall.


Javisst! Jag köpte min Saab 9000 med massor av små problem som har på senaste tiden blivit stora. Speciellt handbromsen. Har endast kört bilen en månad. Jag är själv väldigt negativ mot saab och vägrar inse själv att bilen faktiskt fungerar hyffsat. Även om det är den slöaste saken jag någonsin har beskådat!


Ja våran saab 9000 2,3i av årsmodell 90 hade gått 40-45 när vi sålde den. Sen gick den i 4 år till innan den fick gå till skrot pga rost. De enda som kronglat på våra saab 9000 som vi haft i 7 år har varit en slavcylinder, bromskivor, belägg, och lite småsaker men inget dyrt. Gick billigt gjorde dem också och komforten är bra. Bra dragbil är de också 2,0i vet jag dock inte hur den är men det är väl samma saker som i 2,3an skulle jag kunna tänka mig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka