Köpråd: Seat=växellådan rasar?

Funderar på att köpa en sprillans ny Seat Ibiza 1,4. Det enda jag nånsin hört om Seat är att växellådan rasar. Jag vill tro att det beror på "buskörning" och att jag sitter säker eftersom jag är först med att köra bilen. Men hur är det egentligen? Någon som vill dela med sig av sina erfarenheter av nyare Seat? Finns det några typiska problem med dem?



Svar på inlägget: Köpråd: Seat=växellådan rasar?



Moderna Seat bygger på VAG-plattformer, tex. samma som VW Polo eller Skoda Fabia. Jag tvivlar på att växellådan ger sig i första taget på dessa bilar, du behöver inte oroa dig om du köper en ny Seat. Däremot är kanske följande något man bör tänka på vid köp av en Seat, andrahandsvärdet är intressant för alla bilköpare och med Seat finns risker:http://www.teknikensvarld.se/nyheter/10 . /index.xml Någon risk för brist på reservdelar bör det inte bli, men det är inte otroligt att bilarna tappar i värde i samband med en eventuell nerläggning. Detta är inte menat för att skrämma upp dig, men jag tycker du bör tänka över det en gång till. Har du provkört Skoda Fabia och VW Polo, skulle du kunna tänka dig en sådan? Eller är Seat så fräck att det är värt "risken"?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka