Köpråd: kombi + massa frågor till dessa:-)

Hej! Är riktigt sugen på skaffa en ny bil. Nuvarande bilen som jag har är en VW Caravelle -90, mest för att slö köra samt sova i när jag är iväg på kitesurfing spots. Helt enkelt livsfarlig i vinterväglag enligt mig... Förra bilen var en s40 -01, helt ok bil, lite trist dock. Hade inga problem med något med den. Bor i Åre (jämtland) och på vintern blir det en del små körningar o sen blir det lång körningar till kompisar i Göteborgs & Luleå. Vill gärna ha en rolig/sportig bil med hyfsat krut (150-200HK) Vill ha kombi för att lasta lite surf/cykel grejjer i samt ha hundbur också.. Gärna så ny modell som möjligt. Min budget ligger på 80-100k (ev 110). De bilar jag har börjat kolla efter sökt lite i trådar här på forumet och andra ställen är: Mazda 6 2,3T Sport -04 (har hittat några fina priser på dessa) Har dock läst lite om att de kan rosta en del? Ford modeo 2.0 Titanium -06 ser väldigt trevlig ut. Ford Modeo s220 har trevlig motor men dyr i försäkring säkert? VW Passat 2.0 FSI -06- men läst att dessa har krånglat himla mycket:/ Massa små fel osv...Gillar utseendet samt inredningen på dessa. SaaB 9-5 06/07 med någon trevlig motor.. har läst att dessa är bättre från 06 & framåt? BMW 320i verkar populärt här på forumet, kanske lite liten? Enda jag har provkört är v50 som jag hade tänkt från början men e verkligen inget bättre än s40 utan verkar vara sämre kvalitet på? Kör hårt med förslag!:-)



Svar på inlägget: Köpråd: kombi + massa frågor till dessa:-)



Utan att ha några erfarenheter av dem så går tankarna av nån anledning åt Subaru? En Impreza eller Legacy kombi? 4wd, finns med relativt kraftiga motorer och verkar ju ha nöjda ägare... Bara ett förslag på vad du kanske också kan titta på, jag vet inte alls om det är bra bilar då jag inte ens åkt nån nyare Subba än en pickup från -87...


Saab 9-5 TiD? Volvo V70 D5? Känns som diesel skulle vara ett bra alternativ med tanke på att du verkar köra en del? Volvon skulle jag se som ett bättre alternativ än Saaben med dieselmotor, den är både starkare och snålare! Med bensinmotor skulle jag nog föredra Saab framför Volvo... -06 satte dom på partikelfilter på Volvodieslarna vilket gör att dom visserligen blir ngt billigare i skatt med drar mer diesel och känns slöare trots samma effektuttag! Lycka till med valet!


Bmw E46 (tex. en 320i) är vettig och trevlig, men helt fel för dig då den är tänkt att rymma en golfbag ungefär. Skall man in med två bagar ink. vagn är det genast lite knepigt, vattensport i kombination med hundbur känns rent spontant för krångligt i en sådan. Men det beror på hur mycket av det du tänkt köra på taket... Tittar du istället på en större 5-serie Touring är inte heller den någon storlastare men den bör räcka till för dig och är lika vettig som en 3-serie. Men Bmw är en bil jag har mycket bra erfarenhet kring och kan rekommendera starkt, om de är praktiska nog för dig. VW Passat av senaste generationen har jag haft som tjänstebil, visserligen en 2.0tdi. Att denna kan drabbas av småfel precis de flesta moderna bilar är visserligen korrekt, men att den på något vis skulle vara problemfylld har jag inte läst något om och den bil jag/vi haft rullade på i 12.000mil drygt utan något att direkt anmärka på. Den elektroniska handbromsen kunde jävlas, annars bara normalt underhåll. Idag är den bytt mot en likadan 2010, en FD utställningsvagn med all utrustning men inget av detta har krånglat under bilens första år och 2-3000 mil åtminstone. Även det en bil jag kan rekommendera, men här föredrar jag faktiskt diesel (Och jag är en sådan som annars hatar diesel...) och framför allt DSG-växellådan. Automat med dubbelkoppling, mycket trevlig och rolig!


ford focus st170 kombi kanske:P


Tack för alla svar hittills! Diesel bil tror jag inte blir lönsamt tyvärr räknar på en körsträcka av 1500-2000mil /år.. Subaru har jag kikat på men de är rätt dyra så då hamnar man några år bakåt samt att de har kort service intervall vilket jag inte föredrar:-) Detta är ju en jävla djungel:-) Klimpan - är du nöjd med din mondeo 2.0 titanium x? vad har du för årsmodell? Tack för all hjälp hittills! Skall försöka provköra lite olika bilar nu så man får en uppfattning om körglädje och känsla om dem. Ingen som har någon trevlig bil i jämtlands trakten man kan prov köra? :-)


är min fars mondeo men har kört den många gånger och den går väldigt fint och min far är nöjd med den bilen är ifrån 05 vilket är den snyggaste modellen med dom nya baklamporna och lite så kan rekommendera en sådan modell ifall du vill ha en kombicupe bra plast i dom med.


Har själv en 02a Saab 95 2.0T e väldigt nöjd med den faktist bekväm bil och även för vara en lågtrycks turbo så går den bra i min mening "ska dock nog byta till en aero i framtiden"


Har visserligen en subaru av nyare modell, diesel dessutom. Men att det är tätare serviceintervall än på min gamla V70 tycker jag inte



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka