(Köpråd) Köpa s60 LångMilare?

Hej det är så här att jag har kollat på bil ett tag och blivit mer och mer sugen på att köpa en s60. Helst skulle jag velat köpa en s60 t5 årsmodell 05. alltså den med 259 hk istället för 250. nu är de så att jag har hittat en jag tycker verkar vettig och ser rätt bra ut till skicket men den har gått snart 19000 mil är det något man vågar köpa och vad är dom värda i dagens läge? han begär 120.000 kr för bilen och den är full utrustad med allt utan taklucka. Den har full service bok samt en hel del andra saker som har bytts så som bromsar fjädrar och avgasrör vinter däck och sommar däck i bra skick åker med. då är frågan hur är de med att bilen har gått soppas långt på kort tid? Låter de inte fruktansvärt dyrt? bättre köpa en äldre s60 med mindre miltal? dela gärna med er av er kunskap mvh Cocaine



Svar på inlägget: (Köpråd) Köpa s60 LångMilare?



Rent generellt beror bilens skick mer på hur den skötts än hur långt den rullat, samtidigt som en bil mår rätt bra av att rulla "långa mil" på tex landsväg. Alltså hellre 12000mil på kort tid längs lands eller motorväg än 6000mil i stadstrafik och korta sträckor. Att bilen är en 2005a med facelift(?) och liknande gör definitivt inte saken bättre, kolla självklart upp om 120.000:- är rätt pris för en S60 med den åldern och det miltalet på tex. Teknikensvarld.se/bilpriser. Är det så ser jag inga problem med en långmilad S60.


hur är det att lämmna in bilen hos motormännen? när man köper en bil för över 100.000 så kan du vara de värt någon som har någon erfarenhet av dom?


Äger själv en s60 t5 från -05 med +15000 mil i bagaget. Jag instämmer med var Rquired skriver ovan om att det är viktigare med hur bilen skötts än hur långt den gått så låt inte milen vara ett hinder, om nu bara priset känns rätt! Det svåra är att värdera långmilare. Många mil sätter självklart sina spår i slitdelar (bromsskivor, stötdämpare, bussningar, stenskott m.m). Samtidigt kan en långmilare som gått 19' mil på landsväg vara betydligt fräschare i chassit än en bil som gått 10'mil i stadstrafik med trottoarkanter, rödljuskörning, stenlagda gator och potthål i vägarna. Inrednings- och kvalitetsmässigt måste jag lovorda s60 från -05. Jag har inget som helst skrammel eller konstiga ljud från inredning eller andra delar av bilen utan den känns väldigt solid och lite lyxig med helskinn och summum/business++ paket. Om du har råd tycker jag definitivt att du ska satsa på en T5 från -05. Skillnaden mot tidigare T5or är b.la:- större bromsar och bromsok (312mm skiva och bromsok från xc90) - 2,4l-motor samt kkk24-turbo (samma som R, men 1dl mindre cyl.volym=tjockare cylinderfoder) - 6-växlad låda (m66) - samma luftburk/filter som s60r och bättre luftflöde - uppdaterad inredning Prestandamässigt vågar jag lova att ett enkelt chip (steg1) i en T5a från -05 ger dig samma, om inte bättre, prestanda än vad steg3 ger på T5or fram till -04. Jag har själv funderingar på att lägga ut min bil till försäljning, men problemet är att jag inte vilken bil jag skulle köpa istället. Visst finns det körgladare bilar än s60 t5 men kombinationen av prestanda, komfort och pris är svår att matcha.


Min erfarenhet av ett M-test är att det är verkligen kanon, du får en ordentlig bild av bilens skick för en struntsumma i sammanhanget.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka