Köpråd: Chrysler Voyager '07 ca

Ska byta bil då min gamla Merca-trotjänare snart har gjort 30.000 mil och jag behöver fixa lite på den. Bättre att använda dom pengarna till en ny bil! Har länge sneglat på minibuss, och då Chrysler Voyager. Har dock några funderingar som jag inte riktigt får koll på. Kanske kan nån här hjälpa mig? Krav:- Diesel - Inte mer än 10.000 mil - Automat Funderingar:Stow'n go Finns det i alla Voyager från '07 eller var man tvungen att specialbeställa det? (Vissa annonser nämner det inte, andra gör det) '08-modellerna Prisglappet mellan '07:orn och '08:orna är extrem. Vad beror det på (förutom nytt chassi)? Automat Det nämns ofta att automatlådan krånglar runt 15.000 mil på Chrysler. Gäller även det '07:orn? iPhone Finns det nåt sätt att koppla in en iPhone till stereon? Google hittar några boxar som ska gå att koppla in, men jag är osäker på om det stämmer. Övrigt Något övrigt man bör tänka på vad gäller Voyager?



Svar på inlägget: Köpråd: Chrysler Voyager '07 ca



Har du snöat in helt på Voyager eller kan du tänka dig någon annan modell, och i så fall inom vilken budget? För Voyager är rätt omodern och hafsigt byggd modell, även om just problemen med växellådan gällde främst förra modellen om jag inte minns fel.


Jag är nästan insnöad på Voyager, och det beror till största delen på att jag vill ha en diesel. Jag hittar helt enkelt inga andra schyssta minibussar som går på diesel. Och anledningen till att jag vill ha diesel heter bränsleförbrukning. Mitt förstahandsval hade annars varit en Chevrolet Trans Sporter, men dom verkar inte ens ha gjorts med dieselmotor. Har provkört ett gäng Voyagers, och tycker om dom mycket. Har hört många som klagar "amerikanska bilar", men det verkar ärligt talat bara vara såna som själv aldrig ägt en amerikansk bil. Tänkte därför att jag skulle ge Voyagern en chans. Men har du andra tips så lyssnar jag!


Jo jag har myst runt i ett par Voyagers vid olika tillfällen/resor och visst är det bra bilar, den upplevs ju inte "så" amerikansk heller men upplever ändå tex. VW Transporter och Mercedes Vito som bättre bilar, framför allt den första av dessa ser verkligen ut som en buss men är å andra sidan den av dessa tre som upplevs som minst minibuss i det här gänget. Vito är inte långt efter! Och så beror det på budgeten också, men Mercedes R-klass är en modell som känns som en riktig lyxbil och har väldigt lite buss över sig i känslan. Mycket vettig med 320cdi motorn, men prismässigt ett steg upp jämfört med Voyager.


Tack för dina synpunkter! VW:n är helt enkelt för ful. Är dessvärre inte heller speciellt impad av komforten i dom modeller jag kört. Och är man inte nöjd med sådana triviala detaljer spelar det ingen roll om den aldrig går sönder... Viton är jag besviken på. Jag hyrde en sån för två år sen och det var en oerhört plastig upplevelse. Merca-kvalitén lyste med sin frånvaro. Den finns ändå med på listan, i periferin nånstans. Men jämför man så känns Voyagren mycket skönare. Merca R-klass är på tok för dyr, och något mindre än vad jag tänkt mig. Men jag är fruktansvärt nöjd med Mercedes annars, så det hade kunnat vara ett alternativ. Så tänker jag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka