Köråd - Billig pendlarbil som passar en tjej(Köpråd)

Hej, Min tjej ska börja pendla ca 5(2,5+2,5)mil varje dag till jobbet. Jag har nu funderat över vad för bil som skulle passa henne bäst. Mina kriterier är:- Dra under 0,6l/mil - Max 100 000 kr i inköp, men gärna neråt 40-60' - Ska se ok ut rent estetiskt Sedan finns det lite frågetecken om det ska vara en bensinare eller diesel? Om det ska var diesel så får det ju vara typ miljöbil med låga utsläpp annars äter nog skatten upp det mesta av "förtjänsten" att köra diesel. Det är viktigt med bra ekonomi där det helst ska vara en driftsäker, gärna lite säkrare småbil. Hon ska kunna känna sig hyfsat trygg även under vintern. Bilar som flugit upp i mitt huvud är renault clio 1,2(bensin) ca 03-04, polo tdi, citroen c3 hdi? Fiat punto mfl En dieselbil är väl också ca 20 000 kr dyrare i inköp? Eftersom det förmodligen blir lån på större delen av bilen så får ju även detta tänkas in i beräkningarna. Samtidigt känns det väl en hel del skillnad i köregenskaper på en clio 1,2 bensin och exempelvis en c3 med 110 dieselhästar. Bensinhästarna kommer väl kännas avsevärt mycket slöare än dieselhästarna? Sedan om det kan vara värt något i längden är frågan? Som ni kanske märker känner jag mig lite villrådig. Vore oerhört tacksam med lite input från kunniga:)!



Svar på inlägget: Köråd - Billig pendlarbil som passar en tjej(Köpråd)



Jag gjorde även ett litet räknexempel, hoppas någon kan inflika om jag är rätt ute;) Transportkostnad Tog en Renault Clio 1,2 (Bensin) som gått strax under 8 000 mil - 44 000 Kr Blandad körning: 0,59 Tog en Hyundai Getz 1,5 (Deisel) som gått strax över 10 000 mil - 89 000 Kr Blandad körning: 0,45 Ungefärlig körsträcka i månaden: 140 mil. Beräknad bränslekostnad:Diesel 12,2 kr/l Bensin 12,5 kr/l Årskostnad:Clio = 12 396 kr Getz = 9 228 kr Lån:Ponera att man lånar hela beloppet. Ränta 7% Avbetlaning 60 månader Årskostnad:Clio = 11 880 kr Getz = 24 036 kr Skatt:Årskostnad:Clio = 945 kr Getz = 2 079 kr Total årskostnad:Clio = 25 221 kr Getz = 35 343 kr Med andra ord kostar Getz 10 122 mer i om året. Dock är det ju en liten svår balansgång vad man ska räkna med. Okej att en dieselbil kostar lite mer i inköp, men samtidigt kanske man får en fräshare(?) bil och en bil som är starkare trots lägre hästkrafter. Det är också mycket värt om man slipper ha en bil som går sönder stup i kvarten då jag inte kan laga den själv. Eller ska man helt enkelt köra snikvarianten och köpa en slö bensinare som drar så lite som möjligt? Clio på 0,59 l/mil är väl bland det lägsta man kan få tag i på en vettig bil utan att det blir modellerna som är mindre, typ aygo osv. Dock är ju dessa lite dyrare i inköp. Jag känner mig rätt snurrig o vet inte om jag kanske har något tankefel i min uträkning. men något liknande borde det trots allt bli! Hoppas någon vettig person kan reda ut begreppen.


Sen tillkommer försäkring, service osv. kollat på vw lupo 3l?


Ja dessutom det ja;) Den uträkningen var mer en sammanställning för de posterna som jag vet om för stunden. Men självklart skiljer det säkert på försäkringen också. Vet du om just bensin/diesel påverkar priset mycket? Ja, det är väl en bil jag funderat på. men det sägs väl att den är sådär i kvalité va? Eller har jag fel i det? Deras växellåda är väl dyr o byta när den väl pajjar?


Jo du är rätt ute angående Lupo 3L, en "vanlig" Lupo diesel är förmodligen mer ekonomisk i ert fall även om det inte är en speciell vagn på samma vis. Däremot tycker jag du (hon?) är lite fel på bilvalet. En tjej passar väl i samma bilar som en kille och skall man pendla vill hon kanske ha något lite rejälare? Visst, lite dyrare att äga men mycket mer, stadigare och framför allt säkrare bil. För att börja i den övre skalan har ni bilar som Volvo C30, Bmw 1-serie eller Mercedes A-klass. Eller ännu en storlek större, S40, 3-serie, Audi A4 och alla alternativ som finns. Eventuellt lite dyrare i drift, men å andra sidan många gånger mer bil för pengarna. Att tex. en Renault sedan är jämförelsevis dyr att underhålla och håller ihop sådär om man kollar statistik gör inte saken bättre. Billigt nu, dyrare i längden och mindre bil helt enkelt.


Min tjej kör en bmw e36 318is 8 mil om dagen. Känns säkrare att ha henne i en lite större(tyngre) bil vid eventuell krock. dricker ca 0.72 (blandad körning) Dock äldre än de du kollat på men även billigare.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka