Köpråd "bästa" dieselkombin för runt 200k

Halloj, Jag kör en V70 2.4t -00 (9400 mil ) och vill byta till något som har ungefär -samma utrymmen -samma fartprestanda bättre -miljöpåverkan (mitt val blir diesel) -vägegenskaper (jag tycker att Volvo är tråkiga att svänga med) De bilar som jag väljer mellan är utan inbördes ordning men favoriterna just nu i fetstil Audi A4 2.0 TDI 140, 143 el 170, manuell (för trång, för höga ägarkostnader? modell från innan 2008 eller efter?) Saab 9-5 1.9 TiD (älskade min gamla 900cse 2.0t men är SAAB-tiden över? Värdeminskning?) Ford Mondeo kombidiesel (suck, en Ford, men den vinner ju tester...) VW Passat TDI 140 el 170, manuell (för bullrig?) Jaguar X-type 2.2d (wow men för höga ägarkostnader, för trång för stort värdedropp?) Skoda superb (verkar ok men pröjsa 200kakor för att sitta o glo på skodamärket på ratten i några år - nja) Jag tar gärna kommentarer från er som ägt dessa eller, som jag, funderat på att köpa en eller flera av dem. Jag vill få plats med familjen, ha kul då jag kör och lyckas med detta för rimliga ägarkostnader och rimlig värdedropp. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd "bästa" dieselkombin för runt 200k



Jag hade valt en bmw 320d eller 330d, alternativt 5-serie om man vill ha en större. Låga servicekostnader, otroligt rolig att köra med fint chassie och väldigt bra prestanda. Om du inte vill ha bmw hade jag satsat på passaten. Mvh Johan


Lägger ännu en röst för Bmw av samma anledningar som ovan, grymt rolig att svänga med och mycket billig i underhåll. Billigare än de märken/modeller du räknar upp ovan i alla fall, varken VAG eller de svenska bilarna är på något vis "billiga och vettiga" val idag. 9-5 är dessutom gammal och omodern, mycket bra bil i grunden men åldern kom ifatt modellen för 5-6år sedan och den desperata faceliften med diverse krom i fronten hjälpte inte ett dugg. Och byter du bil för att du vill ha en som är rolig att svänga med känns det fel att köpa en Audi A4 innan den senaste modellen B8 som kom i slutet av 2008. Kanske ingen kurvsmiskare den heller men mycket roligare och trevligare bil att svänga med än den gamla framtunga föregångaren. Frågan är om du hittar en B8 för 200´? Annars kan (jag med) rekommendera Passat, har haft två stycken sådana (TDI170 DSG) i jobbet av den senaste modellen och det är en mycket trevlig bil. Men du bör välja 170hp, inte för att det är några fel på 140hp-motorn men den starkare är värd merkostnaden. Men vad du än gör välj inte manuell låda! Den trevliga DSG-lådan är det som "gör hela bilen".


Ok, bra tips Alltså:1. RIP SAAB 9-5 då 2. Audi A4 äldre än B8 går bort, det var min tanke med då jag läste tester på den nya modellen 3. Passat kan vara med i matchen med rätt motor och DSG. 4. Jag tror att jag kan få problem att hitta en BMW för 200k om milen ska hållas på normala nivåer. En bekant jag har med liknande bilsmak fast större plånbok svarade BMW han med och tyckte att milen var mindre viktiga på en nyare 520d. Jag har BMW-handlaren runt hörnet så det vore ju praktiskt. Då jag var yngre så hade jag en 518 och 5-serien lär väl inte ha blivit tråkigare - underbar bil att köra, att motorn var liten störde mig aldrig för den låg som ett strykjärn i kurvorna. Tyvärr var den mer på verkstad än i mitt garage. Kollar lite efter en 520d tror jag eller en passat 170/DSG så länge. Postar såklart köpet här


Kan intyga att milen inte spelar någon större roll för en Bmw om man bara skött dem som man skall, har erfarenhet av flera Bmw över både 30 och 40.000 mil som fungerat utan anmärkning under dessa mil. Som du säger är är 518i kanske inte den kvickaste kniven i lådan, men den har körglädje på ett annat plan. 520d sitter däremot på nästan lika mycket effekt som en 525i E34 och mycket mer vridmoment, den är märkbart piggare utan att överdriva.


bmw 330d, 530d eller mb 320


Jo, de är säkert nice men milen då - jag får ju aldrig en av de där bilarna för 200k under 15000mil. Finns säkert 3000 trådar om vad man ska tänka på då man köper en BMW men det känns konstigt att köpa en bil som börjar närma sig skroten... Hade jag 250-300 så hade jag köpt de där.


Börjar närma sig skroten vid 15.000mil? Nu är du fel ute, de är knappt inkörda vid det miltalet och rullar lätt minst dubbelt så långt utan problem och med grundläggande skötsel.


Bra - tack - det är just därför jag skriver denna tråd, för att få reda på när jag är fel ute. Jag hade fel även om en annan sak: det går utmärkt att hitta 520d 2006-2008 för 200k med prestationer strax över 10.000mil. Ska man ha manuell på dagens BMW eller är automat ok det med?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka