Köpråd: Bus/Bruksbil 20-30k

Tjena! Börjar bli dags att kika lite på bil för min del! Det som jag har som största krav är att den ska ligga skönt längs vägen, inte svika en i kurvor eller liknade. Ni förstår vad jag menar, man tar hellre omvägen med kurverna hem. Rwd/Awd är defentivt inget krav men ett stort + i kanten awd även två ++ i kanten. Även en lite mindre bil med hög prestanda kan vara intressant. Ska de vara en framhjulsdrift vill jag att det ska vara ganska mycket klyv i den. De bilar jag tänker på nu som är intressanta är väl dessa:Golf vr6 Bmw 325/328 e36/e30 Volvo S70 2.5T ligger kanske över prisklassen? Saab 9000 2.3T lätta att skrämma upp men tvekar på väghållning här Volvo 940turbo, lätta att skrämma upp men tvekar även här när man verkligen pressar i svängar? +bakhjulsdrift. Har även småkikat lite på Mercedes men inte hittat något riktigt intressant! Så hjälp en vilsen själ till en vilsen bil! Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Bus/Bruksbil 20-30k



Saab 9000 alla tider! Väghållningen löses lätt med ex konidämpare och H&R dämpare! Motorn håller ju i sig för 500hk, bara smeta på turbo, spridare, ev byta kammar, så är motorn klar!


köp min merca... 30k vill jag ha... ligger lite arbete bakom ms installationen på den... ställ upp soppa å gör tändningen aggressivare så har du bus bil.


Jag skulle säga Saab 9000 Aero. En grymt kul bil för de pengarna.


Men hur ligger en 9000 i en riktigt kurvig väg om man justerat lite på väghållningen och har bra däck? svarar den som man vill eller måste man fega ur för att komma runt kurvan? Jag hade även tänkt köpa en färdig bil, ska alltså INTE trimma bilen själv, åsikter och tankar kring detta vore också trevligt!


min är färdig... du modifierar bara soppa å tändning via dator... bus enkelt


Bus/bruks låter som en dålig kombination tycker jag... busbilar har man ju för att man ska slippa köra sönder bruksbilen


9000 är fin i kurvorna, svarar fint när de är hårdare dämpare! bara smeta i kruvan, min orginalfjädning på gröna med 265hk funkar as bra trotts att det är slitet orginal. Lite svajjig i högre hastigheter och kränger i kurvorna, men du kan attakera och endå komma ut snabbt i kurvor osv. Vita som är sänkt med hårdare dämpare o sänkfjädrar är det bara smeta fullt i de flesta kurvor och den håller riktningen, riktigt härliga bilar, mycket nöjje, och lite som går sönder.


9000 är ingen vägvagn och om den går "fint" i kurvorna" eller inte beror på vad man jämför med, utöver Bmw och i viss mån Golf så är ingen av de modellerna du räknar upp något som stämmer in på dina krav i någon större utsträckning. Golf är egentligen mest rätt, ingen balanserad vägvagn utan framtung men ändå en mycket rolig och pigg bil när vägen svänger i kombination med 4WD som du ser som ett plus. Frågan är varför, allt 4WD gör är att ta död på vägkänslan jämfört med motsvarande tvåhjulsdrivna bil? Bmw är en erkänt bra och rolig bil men är 4WD ett krav blir det svårare, en 325iX stämmer visserligen bra in på alla dina krav men lycka till att hitta en sådan i bra skick! Frågan är om det är värt det med tanke på vad som brukar begäras för de fina. Du får troligen mer bil för pengarna i en gammal Subaru eller Golf syncro men kom ihåg att Bmwn är lite av en kultbil och stiger i värde med tiden. Mercedes är även den en mycket kompetent bil när vägen svänger, dock med långt ifrån samma känsla och vilja som en Bmw men i övrigt är de relativt lika. En Bmw vill och kan köras medan en Mercedes kan om den pressas om du förstår min liknelse. I alla fall original, Mercedes stora problem tycker jag är känslan i styrning och drivlinan. Men en Mercedes är en betydligt mer kompetent bil med avsevärt bättre känsla original än en Saab 9000 blir även med en duktig mängd eftermarknadsprylar för att återknyta till ovanstående exempel. Tycker du gör bättre i att fortsätta fundera över Bmw, lägga till Mercedes och sedan även titta efter tex. Subaru Impreza. De med riktigt roliga motorer ligger visserligen lite över budget, men den finns med moderata motorer med och du kanske tom kan tänka dig att öka budgeten lite? Impreza är 4WD med riktigt roliga köregenskaper, men är å andra sidan ingen bekväm bil till vardags. Men söker du en bil som "ska ligga skönt längs vägen, inte svika en i kurvor eller liknade" är Volvo och Saab helt fel val...


Requird, det låter lite som du tänker som mig! Anledningen varför saab/volvo skulle vara intressant är just den anledningen till att dom är väldigt enkla att komma upp lite i hks! Men jag tycker att det är lite ovärt att köpa sådan då mer hks ofta resulterar till mer fix! Jag vill att den ska rulla hela tiden och inte stå och kosta pengar och samla för mycket damm i garaget! Men ska titta över Imperzan lite, spelar inte så stor roll hur oskön den är att sitta i, det är ju endå till för att gasa Men vad tror ni över bilar som 200sx kanske en supra mk3 eller liknade? Alla råd är bra råd även dom dåliga så mera mera !!






200sx är en rolig bil men motorn är riktigt usel, stora problem med vevlagerras mm, folk påstår att en oljekylare fixar problemet med lagerras och allt är guld och gröna skogar efter det, knappast va. Supra mk3 är stor och tung men finns nog potential i dom, aldrig kört en dock så kan inte uttala mig. Volvo 850 t5 så har du nästan 300hk med ett begagnat chip och ett större avgassystem (finns hela blocket fullt med), likaså med saab 9000 aero/2,3T, Det är kul kan jag lova.


Jo det kan jag tänka mig. Problemet med Volvo och Saab är dels att svänga inte är favoritsysslan original, sedan går de visserligen att trimma enkelt men denna prestanda skall då matchas i övrigt och det blir dyrt. Sedan skall det som du säger hålla med, där har Saab sina växellådor tex. 200sx och liknande är visserligen kompetenta och lättrimmade, men i alla fall 200sx har ett rykte om att vara opålitlig. Och personligen har jag lite emot dessa bilarna, jag tycker det är kompetenta bilar men inte mer. Dålig komfort, inredning från en Corolla och liknande. Det finns modeller som är lika kompetenta men mycket bättre byggda och oändligt mer bekväma helt enkelt. Men nu kommer vi till det klassiska problemet med Garaget, folk har olika åsikter och folk ser inte samma saker som en nackdel. Du kommer snart få höra allt från att Saab 9000 blir en kurvkramare med en sänkningssats, att Saab´s växellådor håller om man "kör rätt", att en 200sx blir hur pålitlig som helst med en oljekylare, att turbobilar får 100hp extra för 5000:- och liknande. Ta Nissan 200 som ett exempel då du var intresserad av den; Det ligger lite i att den håller bättre med en oljekylare men det ligger också en hel del i att den har klena lager. Det gäller helt enkelt att försöka skapa sig en egen bild av allt skitsnack vi användare kommer med Men visst en 200sx passar på din lista om du kan tänka dig att strunta i 4WD!


Men nu sökte TS en bil att svänga med, ovanstående är tråkiga på den punkten original och blir inte bättre med 300hp att försöka få ner i backen.


Jag lovar att fixar du fjädringen så blir väghållningen riktigt bra, och GÅR att svänga med UTAN PROBLEM Problemet med väghällningen orginal är att den är gammal, och gunging, vilket gör att den kränger, men du kan endå ta kurvor relativt bra trotts omständigheterna...


Rille0 - Varför pajar motorerna då? Är det dålig kvalitet? Nej, det finns dem som kört i flera år med originalmotorer och över 350 hästar. Skiten pajar när du kör:Trimmat utan extra oljekyl Höjt ladd med original intercooler Trimmat med original soppapump När soppan inte räcker till det effektuttaget du kör med, (kolla med en bredbandslambda) Sen finns det förstås flera anledningar, men dessa är de vanligaste. Motorn går alltså inte sönder av sig själv, Utan det är ägarna som "misshandlar" sönder den i deras desperata jakt på mer effekt! Saxat från Nogs.se, men det är så sant som det är sagt Har även själv ägt 200sx S13 i två år och nu har jag två stycken, har aldrig haft något ras eller andra konstigheter. Men det kanske bara är tur?


Exakt, SX200 är ju också en mer äkta sportbil jämte mot familjesaaben xD Men sen vet vi inte hur det är för TS med skatt och försäkrning, om det har någon betydelse också Det kanske man ska kolla på! Hur ligger 200SX där?


Jag har helförsäkring som står på mig och jag betalar 2800 per år(!), jag får dock bara köra 1000 mil om året och måste ha bilen i garage under natten.


Har ägt min nissan 200sx i snart 7år och 6år av dom utan oljekylare utan vevlagerras (har ett oljekyl monterat sedan 1år tillbaka). Enda problemet jag haft under 7år är en tändspole som gav upp. Annars har jag bara servat den som man ska och kört utan några som helst problem. Hittar man bara ett bra välvårdat exemplar som inte är sönderkörd av en gasglad ägare som gillar att ligga på maxvarv hela tiden och vårdar den som man ska så går det bra.


Skysst! kan ta o kolla ikväll vad jag har för försäkring. Skatten är dock på min 9000 2.3Ltt -94 ca.1800


Säger fortfarande 9000 aero. Av flera anledningar. En m3 s4/s6 lr 850r från samma årsmodeller hänger inte med saaben det är fakta. Sen så är växellådan och kopplingen förstärkt i aeron.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka