Köpråd: Cadillac CTS 2008 o nyare

OBS! Fråga gäller endast Cadillac CTS årsmodell 2008 och nyare, med 3.6L V6 direktinsprutad (304 hk): Vill ha åsikter från er som äger Cadillac CTS fr o m årsmodell 2008 och nyare. Funderar på att köpa en lätt beg bil, den har ju överösts med positiva omdömen inte bara i USA. Dessa tappar ju snabbt i värde och verkar vara mycket bil för pengarna. Jag skall ha den som bruksbil. Vill gärna veta lite hur den är att äga, bl a bränsleförbrukningen som i vissa tester anges som ganska vettig (0.8 landsväg / 0.9 blandad), i andra tester verkar den väldigt törstig. Har någon bruks-kört bilen i Sverige, under normala förhållanden och har en rimlig uppfattning? Andra åsikter bra / dåligt? Tacksam för utförliga svar från er som har erfarenhet.



Svar på inlägget: Köpråd: Cadillac CTS 2008 o nyare



CTS är en utmärkt bruksbil, men du kan lika gärna köpa en med V8 Northstar motorn, likvärdig om än inte bättre bränsle förbrukning än 6 an. Mycket bil för pengarna har du rätt i, du får ju en bil med mer utrustning än 2 Volvo bilar Min Deville dricker 0.9-1,1 landsväg beroende på hur tung gasfot jag har Den har Northstar V8 a och väger ganska mycket


Tack för svar.. Men CTS finns inte med Northstar-motorn, Cadillac har ju fasat ut den. CTS har endast V6:or exkluderat CTS-V som är en gatracer. Har någon annan egen erfarenhet av CTS (med 3.6L V6 304hk) avseende förbrukning?


Ja det har du rätt i, fel av mig. Tänkte på STS en som fortfarande har Northstar motorn (Försvinner helt 2011 ). Men se till så du köper ett ex som är byggt i USA då dess byggs både i kina och Ryssland (Tror dock inte dessa importeras av folk i Sverige men man vet aldrig) Kolla om nån på caddyinfo.com äger nån som kan hjälpa dig mer. Lycka till med bilsökandet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka