Köpråd: Bränslesnål bil

Halloj Farsan ska köpa pendlarbil då jeepen drar för mycket Med andra ord fick jag ta reda på vilken av följande bilar som är bäst och tänkte därför höra här på garaget.org om folk har några åsikter och gärna motivering till varför dem tycker som dem gör. Tanken är att det skall bli så billigt som möjligt / mil i värdeförlust osv. Bilarna som det verkar stå mellan är: Citroën C1 Peugeot 107 Toyota IQ Toyota Aygo Finns säkert fler, säg vad ni tycker och varför



Svar på inlägget: Köpråd: Bränslesnål bil



Audi a4 1,9 tdi (110hk motorn) brukar låna farsans och den drar istort sett aldrig över 0,7 hur hårt du än kör. brukar ligga på 0,6 + -. Ochy dom är ju väldigt sköna att åka oxå dessutom får du en väldigt fin a4 för ganska lite pengar idag.


Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo. Är exakt samma bilar. Bara lite kaross delar som skiljer. Min sambo har en Toyota Aygo som hon köpte ny för 2 år sedan. Vi är väldigt nöjda med bilen. Inget krångel. Går väldigt billigt, har aldrig dragit över 0,5 hur man än kör. Drar ca 0,45 på långkörning. Skatten ligger bara på 485:-/år. Min sambo som är 28år betalar 2400:-/år i helförsäkring. Det roliga är att eftersom dessa bilar är exakt lika så är det Toyota Aygon som minskar minst i värde. Så köp en Aygo. Toyota IQ tycker jag är alldeles för liten. Finns bara med 2 dörrar och man får bara åka 3 vuxna och ett barn. Aygon finns med 4 dörrar och man får åka 4 vuxna. Sedan så gjorde man en undersökning i tidningen vi bilägare och det visade sig att IQ drog mer bränsle än Aygon?


Audi A4 blir det inte pga att den kostar för mycket att äga och är dyr ny, och begagnat blir det inte. Mm som jag trodde så är det typ samma bilar Lalla78, läste oxå att IQ drog mer än dem utgav i faktan. Aygo kostar dessutom mindre. Du säger även att man kan sitta fler, men det är inte heller av intresse, bara man kan sitta 1 Någon mer som säger Aygo > IQ?


Aygo är billigare i inköp och drift, IQ är mindre men är och känns dyrare. Provkör och se om din far kan leva med den lite pappiga Aygo är mitt tips.


Mm lutar åt det hållet, däremot hade han fått en deal av Toyota att dem skulle kosta ungefär lika mycket om detta nu påverkar? DVS -30 000kr på priset på IQ. Sen läste jag att IQ stänger av motorn när man står still? Låter ganska bra..


En IQ till samma peng som en Aygo? IQ är bättre byggd och stadigare på vägen, till samma peng (Och troligen med bättre andrahandsvärde) och jag hade förmodligen valt en sådan. *Det stämmer att IQ har start och stopp, frågan är om det gör sådan nytta i praktiken?*


Kolla in gamla VW Lupo 3L också 0,3 liter diesel/mil och ganska billiga i inköp. Årskatt som en bensinare och ska tydligen ha hyggligt rostskydd. Tror det kan vara nåt, om man nu inte köper en bil som får problem med hightech-växellådan


Mmm då vet man ungefär vad som gäller tack för alla svar, Lupo 3L hade ju varit grymmt om den vore nytillverkad just nu.


Måste du köpa en helt ny bil för runt 100k då? Även om en Lupo får ett reparationsbehov för 25 000 så borde du fortfarande tjäna på att köpa en sån för 50k






Sant, inte jag som skall ha den, han vill helt enkelt slippa ha den på verkstad ofta osv Generellt sett löper det ju större risk att en begagnad bil blir stående än en ny.. om man ser det så.. hade jag bestämt hade jag nog valt en Lupo oxå


Sorry, missade ordet "farsan" i ditt första-inlägg. Sant, de modellerna du nämnde i första inlägget har väl funnits på marknaden i några år så de bör hålla ihop rätt hyggligt (från början dvs). Såg även att man kan "hyra" eller leasa mindre Toyota-bilar (typ Aygo & Auris) för ett par tusenlappar i månaden. Det kanske kan vara något?


MMm det kan säkert vara något mycket bra tips här!


Kan även "namedroppa" Audi A2 (99-05), finns med samma drivlina som Lupo 3L men de kostar lite mer i inköp (kanske bättre bilar allmänt, mera hightech om inte annat).


Passa er for Citroen. Riktigt äcklig bil, har åkt en sån en gång. Två stora tummar ner på den. Toyotan är däremot helt okej. Känns lite mer kvalitet


Du vet att C1 och Aygo är precis likadana bilar va? Eller menade du IQ?


Skulle jag aldrig köpa om jag tänkte bege mig utanför stan. Det är troligen inte världens mest säkra bilar att krocka i eller köra på en älg med Pengar är inte allt, jag betalar hellre ett par kronor mer per mil för en säker bil.


Jag hade precis som steifan investerat i en Lupo 3L till ändamålet. Men står det mellan de bilar du själv radat upp så hade jag föredragit Aygon gentemot sina syskon för att den ger ett högre kvalitetsintryck. Jämför man i sin tur Aygon med IQ så hade jag också valt Aygon, inte minst därför att IQ ser helt oproportionerlig ut. En svart Aygo med några ärtiga fälgar och tonade rutor fungerar faktiskt. Men det är bara min högst subjektiva personliga åsikt.


Menade IQ


sats på IQ! Vändradien är helt sjuk! blev asförvånad när jag provade en sådan! Tyst i kupén, väldigt snål och utseendet drar till sig uppmärksamhet. Jag som är tjock får även plats i baksätet! (105kg/183cm)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka