Köpråd volvo 760 V6

Tack för svaren. Motorn var en B280f.



Svar på inlägget: Köpråd volvo 760 V6



Jag kan upplysa dig om att det är dyra delar till motorn. Vi bytte startmotor på våran V6:a -90 och den kostade 2700 kr mot c:a 800 kr för vanliga startmotorer till de flesta Volvos. /Benny


Jipp jipp och alla profsen har uttalat sig B27 hade papperchimms mellan stålfodren alu.blocket, papper o vatten = fodersjunkning ! B28 förbättrades med chims av annat material, bättre men inte helt 100% B280 har stålchims = fodren sjunker inte. Den fick även en ny vevaxel och därmed normal tändföljd, innan hade dom ojämn tändföljd pga att v6:an egentligen är en avkapad 90graders V8:a !!! Men, den är en hel aluminium-motor dvs den tål inte att "kokas", då viker sig topparna direkt. Men vilken motor förutom rödblockarna är byggd för att kokas... Den har även kamkedja till skillnad mot rödblockarna. Problemet är inte oftast motorn utan volvo-ägaren själv, dom är vana vid att misshandla motorer och rödblockarna tål det. Sen kör dom en helaluminium motor som inte får köras varm och kräver oljeservicar vid bestämda intervaller... Problem ! och så skyller man på motorn... Tänk så här istället, Varför håller fransmännens bilar med dessa motorer ? Renault har tom turbo versioner på motorn ! Tänk oxå på att PRV6:an kört i LeMans i 1000hk utförande ! *En b280 som inte vitryker och servicarna är gjorda på regelbundet är ett ok köp. Själv har jag en b28 pga fördelarens placering, annars hade jag valt en b280... //A


Har själv en 760 89a som går kanonfint. Relativt snål för att vara en v6a, farsan använde bilen till jobbet dvs han åkte tur o retur till umeå 14 mil på cirka 0,9 per mil långväg. Blandad körning har ja kört den på 1,04. Beror ju naturligtvis på körstil.


Ett tag så åkte jag till och från jobbet med 765:an och det är 10 km landsväg och 5 km stadskörning enkel resa och jag mätte varje vecka hur mycket soppa den drog. Jag var extremt försiktig med gasen och kom sällan eller aldrig under 1,3 l/mil. Det kan nog skilja från bil till bil. Man åker hyffsat skönt i den iaf. /Benny


Våta foder finns på andra farkoster med bland annat baklastare (hej volvo som volvo ^^) och slarvar man med varmkörningen innan man börjar belasta motorn så kan fodrerna börja röra på sig och nöta upp hålet lite.. Finns en anledning till att nästan alla baklastare på blocket har "renoverad motor"


Precis, håll bara koll på tempen och allt är ok


Som folk säger. Håll koll på tempen. MEN! Vattenpumpen kan läcka lite. Vanligt och olämpligt. Gissa vad som händer? Lådan är väl ok vad jag vet. Automat som enda alternativ. Multilinkbakaxeln mycket trevligare än 740:s stela. Bilen kan faktiskt gå ok för den ovana med trasig topp. 2 dagar senare står du där. Den får absolut inte vara det minsta svårstartad när den är kall!!! Torskat på en sån själv en gång. Skroten! Kolla motorn mer än man gör på en "vanlig" bil i detta fall. Priserna är som 740 eller mindre. Att köpa en 960 med 3.0 skövdemaskinen på 204 kusar då jävlar.... Går som satan och bra maskiner. Hade en som gått 38000 mil! Perfekt! Automaten har 3 körprogram dessutom.


b 280f motorn som satt på de senaste årgångarna är det bästa alternativet.tänk på att byta olja ofta och håll koll på glykolen.


InteEller så köper du den om bilen i sig i fin för lite lyxigare e dom ju allt men motorn e bara dödstråkig dom 150hk som den skryter med på 2,8l volym e ingen höjdare direkt. 280 motorn e den bästa sexan men snål kan man inte beskylla den för att vara å visst e det dyrare å hålla igåpng en en rödblockare.. Men om bilen e fin å du gillar å skruva kan du ju lägga i en b230ft så har du en mysig bil. Å det jag såg angående turbo på dessa.... Jovisst det fanns Ranult Alpine som hade det å Volvo hade även det på några 780... Problemet va bara att det inte höll det minsta så alla 780 som leveredades med den motorn fick den utbytt mot en vanlig rödblock turbo.. Å den håller inte i dom franska bilarna heller. Farsna hade en Renault 30 för 100 år sen.. Den gick kamarna ner isg på å för att byta dom va man tvungen å lyfta topparna... Lysande konstruktion.






Och vattenpumpen som sitter mitt i V-et. Den läcker gärna. B280F? Spelar ingen roll om inte maskin har vatten att kyla med! Då går den med! Samma motor men större kanaler.


Men 960 som har bättre motor får du ju för under 10k idag, så 760 kan vi lämna åt enstusiasterna


du har självklart helt rätt!vill dock hävda att b280f är mycket bättre än b27 och b28e.sköter man dem så brukar det inte vara några problem.


Nej, tror inte det heller. Funkar ju utmärkt i Renault, Peugeot, Citroën och De-Lorean... Sköt oljebyterna och va lite rädd omd en så ger den nog många sköna mil. För det är ju faktiskt rätt fina motorer, som går fint och mjukt


har haft sju stycken prv sexor.två har det gått skogen med,den ena hade gått 37000 mil o den andra hade gått 26000 mil.den ena gick kammarna på o den andra så sjönk fodren............har skruvat med dessa i över 20 år.......



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka