Köpråd Mini Cooper S

Funderar lite på att köpa en Mini cooper S..Någon som vet hur dessa bilar är? Teknik & Hållbarhet? Några tips inför köp? Hur är det med service på dessa bilar? Reservdelar, har hört att det är skit dyrt med reservdelar & service? Vilken olika modeller finns det? R56, R53, R50, Works, Aero eller vad dom alla heter?! Försäkring mm. på dessa? Turbo eller Kompressor? Har kanske förstått att R56 har turbo "alla" andra har kompressor..? Haha blev några frågor där, men kanske finns någon mini fanatiker som kanske kan svara på några frågor? En sista fråga, Hur står mini´s jämfört med andra bilar i Golf-klassen?! MVH!!



Svar på inlägget: Köpråd Mini Cooper S



Hej Wejan, Jag är ägare av en Mini Cooper S (R56, 2007). Ska du ha en Mini Cooper S så finns det några generationer att hålla reda på och dom är intressanta är R53, R56 och R57. Där rekommenderar jag dig att kolla t.e.x. här: http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_(BMW) Sedan angående kvalité så är Mini Cooper av generation 2 (från 2007) att rekommendera. Dom tidigare varianterna har betydligt mycket sämre kvalité i interiören. Service, etc så är det ungefär samma som BMW. BMW-verkstäder servar i regel även Mini. Jag köpte en Mini Cooper S framför Golf GTI, Audi A3 Sportback (200hk), med flera för att Minin har mer karaktär rent utseendemässigt, roligast att köra (enligt våra journalister), ligger bra i pris och att BMW har ett finger (tja, hela armen) med i leken känns tryggt. Jag kan varmt rekommendera en Mini Cooper S av generation två eller nyare! (jag har kört båda)


Själv jobbar jag på BMW i Mölndal och vi får ju in en del Mini Cooper... kan inte säga att jag personligen älskar dom, men många köper dom just för deras "karaktär" och speciella utséende. Men de är en mycket rolig bil att köra med bra vägegenskaper! Låter gött också Och precis som B3nis säger så är service å liknande ungefär de samma som med BMW!


www.miniclub.se finns massa matnyttigt. Första generationen Cooper S (R53)hade kompressor och en rätt kul karaktär, nackdelen var att dom var rätt törstiga. Min snittade 1.2l/milen med rätt mycket stads/buskörning. Tillverkades fram till 2006 har jag för mig Works var ett motortrimpaket som monterades hos handlaren för c:a 50.000:- Gav runt 200-210hk beroende på årsmodell. Vanliga S:en hade 163 el 170hk beroende på modell, på senare modeller kunde man få diffbroms som tillval också. Andra generationen (R56) 2007-> Framåt, 175hk och turbo, snålare och snabbare. Works var först ett "tillbehörspaket" och gav 192hk. Sedan kom Works "factory" mao en egen modell, biffigare bromsar, motor baserad på Challange race-bilen men en hel del hårdvara bytt osv. 211hk ger dom (En sån som jag kör fast Clubman) http://en.wikipedia.org/wiki/John_Cooper_Works R56 har haft lite problem med kamkedjespännare, missljud när man kallstartar bilen efter ha kört utan att motorn blivit varm. Kommit en fix på detta nu. Går det för långt kan kedjan gå åt helvete med massa följdproblem. Vissa har haft samma problem som andra direktinsprutade bilmodeller med igensotade ventiler.. Lite snabbinfo



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka