Köpråd. Begangad bil i 30.000kr

Hej! Jag är en kille i 20-års åldern som planerar att byta upp sig lite. Har i dagsläget en Fiat Punto -98 som sjunger på sista versen. Då jag knappt har någon kunskap överhuvudtaget i detta ämne, så vänder jag mig till er. Det jag vill att min bil ska ha/vara är: -Ungefär i samma storlek som min nuvarande bil. -Inte allt för bensinslukande. -Lite mer kräm i än mina 53 hästar i dagsläget. -Helst ska den inte se helt förjävlig ut heller. Budgeten jag har tänkt är runt 30.000, men är villig att justera om de så behövs. Tack för er tid MVH Roger



Svar på inlägget: Köpråd. Begangad bil i 30.000kr



Golf 3 såklart! Finns i många olika motoralternativ, 1,4, 1,6, 1,8, är väll dom snålaste motorerna. Ser ok ut. Finns många på blocket fär ok pengar, me se upp med rost, baklucka (vid handtagslisten, nr plåtsbelysningen), Trösklar och skärmkanter är inte helt ovanligt att det är rost på med. Annars finns ju peugeot, 205, 206?, 306. Audi a3 kanske du kan hitta för ca 30k. Lycka till med bilköpet!


Det går o få en golf 4 för dom pengarna också


Finns många alternativ, VW Golf, Bmw Compact, Honda Civic etc. Själv rekommenderar jag Bmwn, lite större då den bygger på Bmw´s 3-serie (en sådan som den gröne under min profil) men därmed också rejält mycket stadigare att köra och säkrare. Nåja, rolig att köra, billig att äga, håller bra. Som 316i dricker den inte så mycket men med 102hp borde den känns pigg jämfört med Fiaten. Annars är Golf, Corolla, Civic, Mazda 323 med flera vettiga val de med. Rostkänsliga, något mer pålitliga än Bmw´n men framför allt enklare att hitta i bra skick. Dock karaktärslösa transportmedel jämfört med Bmw eller en liten rolig italienare. Lycka till med jakten!


Corolla 98-01 är en bil jag är sugen på att ha som pendlarbil. Jävligt bra kvalitet, i topp enligt bilprovningen och en mkt trevlig bil. Trevlig att titta på, åtminstone 3-d varianten och 5-d halvkombin (om den har vingen.) Provkör, finns hos många bilhandlare om du inte vill åka till privatperson för att bara provköra. Negativa är väl att de är dyra med tanke på åldern men det är ingen slump att det är så, det är en prisvärd bil. Mkt trevligare och lite bättre än en jämngammal Mazda 323 exempelvis. Dessutom verkar Corollan inte rosta lika lätt, därmed inte sagt att 323 är någon direkt rostkänslig bil. Exempel: http://www.blocket.se/ostergotland/Toyo . 14&w=3 (Tycker du fronten är ful, (jag gillar den) ta en titt på 00-01.)


Javisst kan man få det, beror ju lite på hur noga man är med skicket/miltal osv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka