Köpråd Civic Type R!

Hallå. Har tänkt att inhandla mig en Honda för första gången i mitt liv, har fastnat riktigt mycket för dessa bilar. Nu är jag inte så insatt i just Honda så jag skulle behöva lite svar på frågor. Är ute efter en Type R 01-05, Vad skiljer dessa årsmodeller? Någon av dom man ska undvika? Vad har dom olika årsmodellerna för Svagheter? Något som man ska kolla på mycket noggrant på dessa bilar? Hoppas någon Honda kunnig svarar på mina frågor :-) Tack på förhand // Niclas



Svar på inlägget: Köpråd Civic Type R!



01-03 Andra ljusen fram/Bak lite annan inredning, 04-05 xenon framlampor, snyggare baklampor, lite annan inredning, lättat svänghjul. 04-05 finns Vivid som färg val, den som jag har, mycket snygg. Undvik bilar som rullat en bit över 10000 mil, kontrollera växellådan så allt känns rätt, kolla efter missljud och övrigt. Annars toppen bil, är super nöjd. Se till att fixa ett fint sportluftfilter bara, ett måste för ljudet på dessa bilarna


Tack så mycket för svar Andreas, Då får det bli en 04 eller en 05, Lättat svänghjul?, 04-05 Borde ju va lite rappare då tycker man än äldre modellerna? Riktigt fin bil du har!!


Vara rädd för en bil som gått 10000 mil låter ju inte annat än mystisk. Orsak till detta?


Haha på just Ep3 har bilarna som gått en bit över 10000 mil har oftast gått rätt hårt, vilket medför slitage på diverse delar, 10000 mil på en annan bil är ingenting men just på Type R bilarna är det en liten chansning. Iaf i mitt tycke, sen finns det ju givetvis också de bilarna som sköts bra, då fungerar de precis hur länge som helst. Kolla bara så växellåda/koppling känns som det ska så bör det inte vara några större problem. tack Niclas, lycka till med ditt bilköp!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka