Köpråd: S60 2,4 01-

Går nu skarpt i funderingstankar på att sälja 850n. Den står hos motorbyggaren nu igen, då det började låta illa som fan om den när jag skulle köra hem till mina föräldrar för att byta till vinterdäck, så jag fick hyra en biltransport och köra ner bilen till motorbyggaren. Enligt en preliminär rapport skulle det vara vevlagerna.... IGEN. Tredje gången på tre år med två helt olika motorer och två helt olika växellådor, dessutom har bilen pendlat mellan Malmö och Lund sen April, dvs ingen hårdkörning. Börjar tröttna nu i alla fall. I alla fall, jag är sugen på en lite nyare modell, närmare bestämt en S60. Eftersom jag har lite struligt med jobb, så gör det inget om man börjar med en 2,4 (140hk) som är (framförallt) billigare att skatta och försäkra än 855an, dessutom är det sällan jag använder hela lastutrymmet i 855an. För att inte tala om den bättre komforten och ljudvolymen. Har sökt igenom de köpråden jag kunnat hitta på forumet, men det ger inte så mycket, mest jämförelser med andra bilar, eller så hanterar köpråden förstås turboversionerna. Men jag är intresserad av en årsmodell 01 eller 02 (passar min budget ok), blir i samband med att man gör sig av med 850n. Manuell eller automat spelar inte så stor roll, men gärna mörk inredning, och bilen får gärna vara vitlackad. Men det viktigaste jag vill komma till: Är det samma typ av gasspjäll som på V70 -00 med turbo (både nya och gamla karossen) som kan strula så mycket? Om det är samma sorts gasspjäll, när kom bytet? (-03?) Kanske bättre att gå upp en årsmodell bara för den sakens skull. Kända slitage, länkarmsbussningar, spindelleder, krängningshämmarstag? Något annat att tänka på? Blir vevhustrycket lika högt på en sugmotor som på turbomotorerna, så att man får tänka på bakre vevaxeltätningen? Några motorbussningar som slits hårt? (I stil med 850ns övre stora motorbussning) Elektronik som strular? Hur är det med ACCn, krånglar den lika mycket som 850ns anläggning? Står en intressant bil i närheten av mig:http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S60_S . 10&w=2 Men man vet ju inte om den är kvar när ett ev. köp kan bli av.



Svar på inlägget: Köpråd: S60 2,4 01-



Tråkigt att höra, inte insatt i Volvo men vet att min far hade en V70 2.4 170 som tjänstebil en kort tid (Byttes pga problem) och att denna hade problem som påstods vara gasspjället. Så det kanske är detsamma? Är en 2.4t mycket dyrare i drift? För nog är den roligare, men en 2.4 140 chipad till 188hp kanske räcker? Hoppas det går bättre med den nya i alla fall!


Lite OT, men va fan Ola ska du lämna oss i klubben nu??? men jag vet ju din situation, du får köra min bil när saknar R igen!


Tråkigt att höra att du ska sälja 855 Kan säga att om du ska ha den 2,4 med 140hk så föreslår jag att du tar den till bsr och köp en ppc så får du ut 188hk istället Mycket mer kan jag inte säga pga att jag inte har så mycket erfarenhet áv s60.


Lite planer har man... Sen om de kommer att fungera vet man ju inte. 140hk-motorn går att chippa upp till drygt 180hk - det är bara elektroniskt strypt gasspjäll som skiljer 140hk motorn från 170hk motorn. Vill man, så kan man ju köpa en motor billigt och renovera upp och snygga till. Sen finns det stroke-sats att köpa för att få upp motorn till 2,8 liter, etanolkonvertering och portad topp... Vore kul med en hyfsat vass sug-5a. Men vad man kan hoppas på för effekt och vad priset kommer att landa på, är ju den stora frågan men om man köper en motor att ha bredvid, så kan det ju bli ett lång-projekt utan tvång på att bli klart så snabbt.


Börjar bli tråkigt med en årlig motorrenovering... För att inte tala om kostsamt.


Ingen som har något att tillägga? Driftsproblem eller annat?


Sorry Ola om jag snor lite i din tråd, men hur gör man för att trimma upp den till 180? Har själv en 2.4 som köptes i lördags.


Chip eller PPC-box låser upp gasspjället.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka