Köpråd Toyota Aygo

Hej, har fastnat för Toyota Aygo, supersnål och förhållandevis billig, en -06-07 för ca 60000 kr och med 5-6000 mil på mätaren. Någon som har något att säga om den? Är det Toyotakvalite eller ?



Svar på inlägget: Köpråd Toyota Aygo



Vad jag läst och hört håller den bra, men Aygo har däremot ingen upplevd kvalité att prata om. Det är plast av den plastigaste sorten, rangliga reglage, billiga och omoderna lösningar samt stundtals uppseendeväckande småsnåla lösningar som att mekanismen till bakrutetorkaren döljs någorlunda med enbart en liten hätta i tyg. Men är du okänslig mot sådana lösningar är den liten, pigg och småbilsrolig att köra!


Var beredd på kass komfort, men ska du bara åka kortare sträckor är det ju lugnt.


Jobbade som många vet på Citroen som säljare förr. När vi fick in nya Citroen C1 som demo-släde hade jag den en hel arbetsvecka fram och tillbaks till jobbet (6 mil enkel väg) Den är som även Peugeot 107 tvilling med Aygo. Bakljus och mindre detaljer skiljer. Alla 3 bilarna byggs på samma fabrik och samma lina så är 107:an eller C1:an billigare så köp den! EXAKT samma bil! Tips: Köp inte en blå C1 som heter ABA005... Jag körde SKITEN ur den bilen i 100 mil. Helt ny när jag fick den... Gäller många bilar från Frontbilar i GBG... Jag tyckte om bilen. Hade lätt haft en själv! Motorväg var ok tyckte jag. Det är ju ingen 2-tons Chrysler...


min företagsbil aygo 05 med tripptronic automat rasade i lådan. toyota tog inte detta på garanti fast den inte gått 3000 mil. det lustiga i det hela var när bärgaren kom: är det en aygo med automat, jag har bogserat några stycken nu.. jag tror att toyota tystar ner.. 10 000:- gick det på.


Har du manuella lådan så är det inga problem! Jävligt rolig bil att köra fast den bara har 3 cylindrar, går som en liten gocart. Men det är ju som sagt mycket plastsaker i den, och ganska mycket vägljud. Det är ju lite mer en stadsbil än en landsvägsbil.. Men annars är det en kanon bil, billig i försäkring,skatt och försäkring. Mvh


älskar också bilen. kör bara mest inne i centrala gbg, rött till grönt är man oftast snabbast upp till 50kmh. men detta är ingen bil man vill smälla i 90kmh. vill gärna höra fler reflektioner kring automat vs manuell.


Köptipsen är att leta efter rost, speciellt på B- och C-stolpe. Kolla hjulhusen och kontrollera om bensinröret till tanken är skadat (lätt hänt om tidigare ägare använt för stora hjul) Om möjligt, kolla efter läckor från vattenpump och dörrlister från bilar från -06 -07. Knarrande framsäten också "vanligt" fel Hade en C1 och sålänge man visste att bilen var BILLIG på alla sätt så gick den att leva med. Vi sålde våran för att den lät för mycket i kupén och att den var för liten. Servicekostnader som för vilken annan mindre bil som helst.


Helt värdelös bil om du frågar mig. Kört en en hel dag. Finns bättre bilar för 60 000kr.


Nja, inte för att jag har så höga krav (kör ju Opel ) men komforten i Aygon är ändå sämre än vad man bör förvänta sig av en såpass ny bil. Visst, kör man bara korta sträckor i stan är det ju ok men jag hade inte velat köra en mil motorväg med den. Har provkört en någon timme då morsan var intresserad av en, men det blev en Skoda Fabia istället, den chockerade mig faktiskt, riktigt bra bil för pengarna.






jag skulle inte vilja krocka i en sådan bil


inte jag heller!!! så här såg min aygo ut då den blev påkörd i 5kmh... GICK inte att ladda upp bilder! kolla in mina bilder.....aygo



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka