Köpråd: Bakhjulsdriven bil med potential för att går brett

tja! börjar närma sej att köpa bil, bara ett år kvar till körkort och dags för att börja bygga på förstabilen. men har beslutsångest vad man ska köpa för nått, har som "krav"; - Bakhjulsdrivet - 0-40k (då är allt inräknat, trim + bil + hjulupphängning osv) - manuell - trim vänlig - mycket reservdelar/lätt att få tag på delar har tittat på dessa bilar; volvo 740/745 8v/16v/turbo bmw e30 325 bmw e36 325 mercedes 190e ford sierra doch vilken rekommenderar ni? har som mål att få ut MINST 250hk, men gärna mera, har erfarenhet av att byta kam, stakar osv. eller är det nån annan bil ni rekommenderar? har den inte turbo org, bygger jag det. bilen kommer som sagt gå på bana (drift) och även första bil på gatan, Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdriven bil med potential för att går brett



BMW E36 325 får du för såna pengar, men absolut inte klartrimmad och banredo. E30 325 ligger nog närmre isåfall och då har du en lägre startvikt att utgå ifrån, fast sämre motor. Allt beroende på iofs hur seriös du ska vara.


940 LTT? Går att få tag i billigt, lättrimmade. Vilket du antagligen vet Går att åka riktigt brett


BMW E36 325 skulle jag sattsa på i sånna fall, eller en volvo 16v. går ju trycka ut rätt fint med Upmh med M50B25 med små mods. http://www.fekzen.se/dyno_e34525i_11bar.pdf det som däremot går tvärbort e ju sierran, Pinton e bättre om du ska trimma såpass hårt.


okej, har suttit o räknat lite, det som kommer göras med bilen är nog iaf, byta stakar, sprut, turbo, spridare, lmm osv och även porta toppen. men en e30 325 med "budget" turbo bygge, och lite av pengarna lagda på coilovers kanske borde duga i början? sen senare bygga om motorn värre. alltså först det vanliga, turbo, ic, andra spridare, lmm, koppling, sen ladda 0,5-0,8bar.


Skulle nog bytt ut 740 mot 940 i det här fallet. Vet inte hur dom är på bana men en fräsh 940/945 Ltt får man för skapliga pengar och du får en bra peng över till trim och väghållning. Och 250 kusar ska väl inte vara så svårt att krama ur den med lite chip och höjt ladd. Finns ju många här på garaget som kan med bilarna också. Och reservdelar finns det ju till en uppsjö


Ford Sierra. Men då ska du köpa en med Pinto motorn, alltså inte DOCH, det är stryktåliga grejer


Annars finns ju 525 E34 med M50 som kostar en bit mindre att köpa än 325an.


Antingen så håller du på och strular med turbo-konvertering och lägger all fokus där, i mitt tycke, på en seriöst konverterad E36:a sen lägger du cash allt eftersom på banåka-delar. Eller så skippar du turbo-konvertering, köper en fräsch 328 och byter insug och grenrör samt lättar så mkt du kan, och investerar i bra coilovers och bussningar och diffbroms Tror inte det skiljer mkt pengar mellan en fräsch 940 turbo och en fräsch E36 325, eller? Står inte 940:n rätt högt?


okej, men tycker mer om 740ins design än 940ins, men bmw är ett val, men vet inte hur tight det blir i en e36, alltså när man ska montera bort allt inför bes, måste man plocka ut motorn elr kan man ta det underifrån när man höjt upp bilen med lyft? (alltså turbon monterad "neråt"






En 945 är ju i stort sett samma bil som 745 av senare modell så nära som på lyktorna och grillen Sen har ju 940n en lite snyggare inredning. Fast smaken är ju som baken


Sierra med Pinton är riktig busig. Mycket roligare än 740/940. Både lättare och smidigare. Med en sån bra budget kan du skrämma upp en Sierra rätt rejält. Men om du vill trimma ska du inte ha DOHC. Då ska du ha SOHC (Före -90). Efter -90 blev alla DOHC. Billig i inköp och billig i drift. Kvalitetsmässigt är det inte heller några problem. Har du kunskap är det bara att börja. http://www.youtube.com/watch?v=LjzxiqRI2jY Kolla in Skogenracing, dom har sysslat mycket med Sierra Turbos.


absolut bäst ur trimsynpunkt är ju dock 2.9an (om man ska ha sierra)


Nissan 200sx eller liknande (vet inte vad modellerna heter) kanske kan vara något?


Och med 10k kan du med en turbo skrämma upp den i över 250hk utan större problem . E34 är en otroligt skön kaross att åka brett med.


+ att den e snyggare än E36


Precis. 2.9 med turbo är de bästa. Bara att kolla på Mikael_s här på garaget. Bromsade 377 med en hel oöppnad maskin och använde den som bruksbil. Annars är de en s13 som jag skulle satsa på. Funkar även i högsta divisionerna i drifting


Omega 3000 (12V har 156hk och 24V har 204hk) kanske hade varit något. Dem är lite mer udda, går att få till bra pris, lamelldiff original och fruktansvärt lättkontrollerade på ställ. Jag har haft ett par stycken Har du kunskaper om turbokonvertering kan det även fungera med en 2,6 på 150hk, dock har den ingen lamelldiff original.


många bra förslag och tips! kollade in skogenracings sierror, dom verkade gå bra + såg bra ut!


Jag skulle råda till en 940 ltt eller 740 turbo... Hyffsat biligt, enormt mycket delar, enkelt att hålla på med osv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka