Köpråd: Mitsubishi Colt CZ3 eller Toyota Aygo

Vilken av dessa två bilar skulle du själv välja och varför? Om du inte tycker att någon av dessa två modeller är intressant, så får du mer än gärna komma med andra förslag på bilar i liknande "klass".



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Colt CZ3 eller Toyota Aygo



Toyota iQ, bättre på alla sätt än aygo. riktigt bra kvalitet. om du ska köpa en aygo, så kan du lika gärna köpa en citroen c1 eller peugeot 107, samma bil. bara annan kostym. dock billigare pris


Inom vilken budget? Röstar ändå på Fiat 500 i hopp om att den passar in, rent löjligt charmig och lika rolig som ovanstående i övrigt. En välutrustad sådan med glastak, klimatanläggning, färddator, blåtands-handsfree och en del övrigt kostar under 150.000:- utan något prutat. http://www.blocket.se/halland/Fiat_500_ . 20&w=3


TeedasT - Toyota iQ är en mycket intressant bil som jag även redan har provkört, men tyvärr tror jag att den är lite för dyr för mig. CZ3 och Aygo kostar ungefär 60.000:- till 70.000:-. Citroen C1 och Peugeot 107 är ju i princip identiska med Aygon, men jag har inget som helst förtroende för vare sig Citroen eller Peugeot baserat på tidigare erfarenheter. Jag kommer ALDRIG att köpa en fransk bil igen. Dessutom tycker jag att Aygon är snyggare än C1an och 107an. Rquired - Min budget ligger någonstans mellan 60.000:- - 70.000:-, men gärna mindre, så Fiat 500 är tyvärr alldeles för dyr.


Ok, C1 och 107 är identiska med Aygo som konstruktion bara så att du vet det. Modellerna utvecklades tillsammans och byggs tillsammans i en fabrik i Tjeckien. Men jag tror du gör rätt i att välja en Aygo, dels håller jag med dig i att den är snyggast och dessutom borde den ha bättre andrahandsvärde; Även om det är samma modell är det inte alla som vet om det, en modell med Toyota-emblem bör om inget annat gå snabbare att sälja i och med märkets goda rykte.


Rquired - Jag har för mig att det till och med är Toyotas teknik som står för grunden till alla bilarna, dvs att C1 och 107 egentligen är Toyotor med andra emblem på. Dock är det bara vad jag har hört så jag vet inte om det stämmer. Bilarna ska vara nästan helt identiska förutom utseendet på själva bilen. Anledningen till att väljer Aygo framför C1 och 107 är just för att det är en Toyota. Jag litar på märket till 100%, vilket jag tyvärr inte säga om Citroen och Peugeot. Även om det är exakt samma bil så vill jag aldrig mera ha en fransk bil. Sämre skit får man leta länge och noga efter... Vad tycker du annars om Mitsubishi Colt CZ3? Är det någonting att ha? Har du andra förslag på bilar som kostar max 70.000:- av samma typ som Aygo och CZ3?


Vet faktiskt inte hur det ligger till men tror nog att PSA har sina fingrar med i leken någonstans, de har områden de är duktiga på. Colt CZ3, vad beteckningen står för vet jag inte men den Colt jag provkörde var rätt trevlig och körglad. Lite påvra inredningsmaterial, men Aygo är rätt billigt byggd den med. Men du får nog nyare och mer pålitlig bil i en Aygo, och den är riktigt rolig med sin lilla 3cyl. med.


Kan rekomendera aygon då vi har det som andra bil. Köpte den ny för 2år sedan. Den går billigt (aldrig över 0,5 hur man än kör). Billig skatt (490:-/år). Billig försäkring. Krånglar aldrig. Ett rekomenderat köp med andra ord.


Tack till er alla som tog er tid att svara på mina frågor. P.S - Det blir en Toyota Aygo.


Ford Ka, är det nåt att ha då? (Ja inte den gamla rosthögen). Såg att det fanns massvis till salu med 1,2l motor för runt 70k. Ser ju hyggliga ut.






Det är rakt igenom en Toyota på alla stadier. Ingenting mer än emblemen som är PSA


Vågar man köpa en Ford? Ford ligger, tillsammans med de franska märkena, i botten i princip alla undersökningar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka