Köpråd Volvo s60 03 eller en vw passat sedan 03 1.8t

Hej! En kompis bad mig regga mig för att be om lite råd Valet jag och min pojkvän har kommit fram till är att det antigen blir en Volvo s60 03 eller en vw passat sedan 03 1.8t, vi kan inte så mycke om bilar men det jag har luskat fram på internet är Passaten: Turboaggregatet rasar. Glappa länkarmar i framvagnen. Bromsklossar av dålig kvalitet. Långsam kupévärme. Krånglande centrallås. Volvon: Styrleder, låskisstor, gasspjället, Framvagn med glapp i styrleder, Bussningarna mm. Vilken bil skulle ni valt och varför? vw sedanen är nog något billigare, men det känns som att volvon kanske håller bättre efter 20 000mil iaf vad man tror! Vill gärna höra era åsikter



Svar på inlägget: Köpråd Volvo s60 03 eller en vw passat sedan 03 1.8t



Jag skulle valt volvon, mest för att jag tycker den är snyggare men sedan beror det givetvis på skick, mil, service osv...


Volvo är bekvämare och upplevs som bättre byggd och känns som en dyrare bil i allt från material till prestige. Att S60 har trevliga 5cyl. motorer jämfört med 1.8t gör inte saken sämre, jag hade valt Volvo även om jag upplever den som trängre än Passat framför allt i baksätet.


Okej, är det stor skillnad på servicarna bilarna imellan? kostnaden tänkte jag på.


Åker volvo själv en s60 ifrån 2003 fel som jag fått/har Mätarhuset lever sitt eget liv, Bärarmsbustningar glappa, Missljud fjäderben vänster fram. Bärarmsbustningarna är ett klassisk fel enligt han på bilprovningen. (bättre finns på volvo) Missljud fjäderben. Är något som kommer och går finns även många trådar om detta. Mätarhuset. Vet volvo om själv att det är en brist men dom byter gärna ut det för 10.000:- mitt ska renoveras istället. Detta ska vara åtgärdat till -04ans modell Bilen drar i genomsnitt 0.9 med vinterdäck till jobbet (5 mil om dagen med hastighet på 90km/h) sammanfattat: +Driftsäker,Låg servicekostnad, Stabil på vägen och ofta välutrustade, marknadens bästa rostskydd, Mycket bil för liten peng. -Törstig, Klena bärarmsbustningar, Dålig konstruktion av dräningen till bakrutan. Vatten samlas där istället och fryser på vintern. Det medför att bageluckan knappt går att få upp vintertid.


Tack för infon, din s60 ser väldigt fin ut, har du haft den länge? skulle du rekommendera den? vi tänkte väl köpa en som gått 12-15 000mil max, andrahansvärdet spelar nog inte så stor roll den är ju inte värd så mycke efter 25 000mil, och kronglar inte bilen något speciellt så kan man ju lika gärna ha kvar den! att slitdelar måste bytas får man ju bara ta och acceptera, men frågan är hur dyra volvo delar är skillnad mot vws, kanske inte så stor kostnad? Är det lätt att få bort stereon om man te.x vill sätta ditt sin egna?


Jag tror inte du behöver oroa dig för gasspjället på Volvon, den sjukan försvann -02 när Volvo bytte leverantör till Bosch. Vilket motoralternativ letar ni efter?


Jag skulle valt volvon, trevlig att åka i, mycket bil för pengarna och väldigt snygg tycker jag Om jag vore dig så skulle jag valt en Diesel eller en turbo motor. Lycka till!


jag kör med FM sändare då behöver jag inte byta enhet. En del av larmet sitter även där har haft min S60 i 6 månader och är nöjd. kollade upp lite priser på bromsar Du får 2st bromskivor till en s60 mot 1st till passaten. Även halva priset på bromsbelägg även bromsoken Jämför då med delar ifrån v-parts mot mekonomens för passaten. Är prisskillnaden så stor på resten av delarna så välj volvon


Det blir nog en 140hk eller 170hk pga åldern, man kan väl ta bort org stereon och sätta dit en plast sak så man kan sätta ditt sin stereo eller är det jävligt kronglit,dyrt? vill helst köra via usbn, sen är stereon i princip ny oxå, eller måste man byta kablar bakom org stereon med?






Jadå, stereon går att ta bort, men det är lite krångligare än på äldre bilar. Sen kan det vara som så att en del av larmet går via stereon som Jocke ovan skriver, jag vågar inte riktigt säga bu eller bä om det.


har bara kört s60in kör en sån till och från som vinterbil 2.4t aut helt värdelös bil på vintern tar sig inte fram nånstans en backe med lite snö så sitter man där även med mycket bra vinterdäck i detta fallet och en väldigt van förare annars trevlig att köra lite högsitställning enligt mig och ganska trång framförallt i baksättet


Att larmet går via stereon har jag inte hört talas om men det är ganska lätt att byta stereo. Det du först och främst behöver göra är att inhandla en monteringsram. Finns hos Bilia för ca 300-400 kr. Då kan du antingen montera en dubbeldin stereo eller en "vanlig" stereo. De finns även hos andra återförsäljare: http://www.brc.se/monteringsmaterial/frontsatser/ Sen har du tur då följer det med ett kablage som passar direkt när du köper ny stereo annars får du köpa ett passande ISO-kablage och en antennadapter. http://www.brl.se/sv/artiklar/volvo/index.html


Tack



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka