KÖPRÅD: Skulle ni köpa en...

Skulle ni köpa en Ford Focus diesel -07 som har rullat ca 7000mil? Bilen servades för första gången vid 5000 mil. Kan det betyda skador i framtiden? Besiktigad u.a. dec 2010.



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Skulle ni köpa en...



Jag antar att Ford inte har Serviceintervaller på 5000mil så räkna med tjafs med garantier om det skulle inträffa något, även om tex. rostskyddsgaranti självklart bör gälla oavsett använder många handlare varje ursäkt de hittar för att komma undan. Sedan brukar man prata om att långa serviceintervaller (2500-3000mil) orsakar problem idag, frågan är hur mycket skada den tar av att ha rullat ett så här långt intervall? Tänk på att den dagen du säljer den kommer spekulanterna ha samma tvivel som du vilket självklart påverkar andrahandsvärdet. Denna bilen bör ligga en bra bit under listpriset, men inte ens då tror jag att jag köpt den. För många osäkra faktorer och för stor risk för att få en rejält svårsåld bil som faller i pris jämfört med liknande Focus. Leta efter en annan bil!


Sitter det samma motorer i Focus och Transit? Jodå Mercedes är riktigt snabba på att kräva servicebok men det hjälper inte alltid tyvärr, när det steget var förbi skyllde de allt på stenskott på min W168 istället. Även rosten som kröp under gummilisterna uppe vid rutan, men det är MB det. Ledsen för att ha gått off-topic


Ok såpass stora maskiner, ofta är den typen av motorer anpassade för ett hårdare liv kan jag tänka mig? Långa mil och taskig service är inget en vanlig Focus "klarar" (i längden) kan jag tänka mig men är ofta vardag för arbetsbilar.


Jo det är 2000 mil på diesel också. Ägaren kapade ~10 000 på priset p.g.a. detta. Bilen är normalt inte i min prisklass. Ska ringa till Ford imorgon och höra med dom. Mycket tacksam för svaren.


Svaret från Ford (Auktoriserad ÅF) vågar jag nog garantera att det blir mycket negativt, du kommer troligen inte få något direkt svar utan något i stil med "Vi kan inte garantera att den fungerar och hade inte rekommenderat den". 10.000:- motiverar inte nästan 3st missade service i mina ögon, det räcker med att den rostar inom en snar framtid. Ford nekar reparationer på grund av utebliven service och där ryker kanske 10.000:- ytterligare, antingen i andrahandsvärde eller för att reparera den. Och tänk om något havererar? Och motsvarar verkligen 10´värdeminskningen? Nu vet jag inte vad priset ligger på men rent spontant känns det alldeles för lite. Hör med Ford vad ett motorbyte till en begagnad motor i bra skick hade kostat, det är trots allt det du riskerar för att vara väl pessimistisk och jag tvivlar på att 10.000:- räcker.


Tycker också att 10,000 är snålt men tänkte pressa priset lite mer om jag kommer fram till att jag vill ha bilen. Då jag är hästtjej igentligen skulle jag verkligen uppskatta om ni spinner vidare på hur, varför o vad som påverkas av utebliven service.


Är ingen expert på motorer men om inget annat så försvinner oljans förmåga att smörja med tiden och milen, kort och gott ett högt slitage på lager och komponenter. Sedan har oljan uppgiften att dra åt sig smuts med, den uppgiften tror jag oljan släppt efter 5000mil... En annan risk är att motorn sätts igen, så att vissa komponenter inte får smörjning överhuvudtaget. En sådan "propp" behöver inte lösas för att man byter olja utan det är nog inte omöjligt att det fortfarande är delar som inte får korrekt smörjning. Egentligen är dagens långa serviceintervaller på 2000mil inte bra för motorerna, och mycket fel har förekommit hos vissa tillverkare. Att då dra ut på det i 5000mil innebär en stor risk för problem.


Nej jag hade verkligen inte köpt den, förra ägaren har snålat och haft hål i hövet verkar det som, bjud halva priset om du fortfarande är intresserad av den, följer man inte serviceboken på en såpass ny bil får man skylla sig själv. Edit: Själv byter jag olja och filter var 750:e mil, max 1000, det lönar sig i längden.


Okej, får nog leta vidare. vill inte köpa ett problem. TACK






Våra Ford Transit Connect med turbodiesel på jobbet ska servas var 2500:e mil eller varje år, det som inträffar först gäller. /Benny



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka