Köpråd: Billigt och bra

Ska köpa mig en bil och vill inte lägga ner någon förmögenhet direkt. Tänker att när den går sönder skrotar jag den och köper upp mig på en bättre bil. Jag kommer köra cirka 1300 mil per år. Vill ha en liten bil, snål i bensinen men gärna någon som är det åtminstonde är lite gas i och rolig och köra. Nu är jag ingen hormonstinn 18-åring som vill leka på vägarna men jag vill ändå ha en bil som är roligare än en Ford KA... Har blivit bortskämd och fått köra mammas bmw 530i från 07... Far min säger att japanska bilar håller länge och har hyfsad kvalité, han pratar även gott om gamla volvos som bara går och går. Jag tänker mig en bil i prisklassen 10000-2000 KR. Har funderat på Mitsubishi Colt, VW Jetta/Bora/Golf, Audi A3. Har redan klurat ut att man får mer bil för pengarna om man köper en Jetta istället för Golf eftersom det är i princip samma bil men Golfen ligger högre i pris. Vad har ni för tips och erfarenheter? Jag är rädd om mina grejer och kommer sköta bilen på bästa sätt men samtidigt vill jag ha en som inte packar ihop för minsta lilla.. Ska bara ha trafikförsäkring. Generellt, vilka märken/modeller är billigare än andra?



Svar på inlägget: Köpråd: Billigt och bra



köp en tysk så har du ett bra utgångs läge!mycket snart kommer du få förslag om volvosar typ 940/740 billiga delar,bra kvalite bla bla bla .lyssna inte på dom KÖP TYSKT!!


Jo tyska bilar håller ju kvalité helt klart. Däremot är de ju lite dyrare både vad gäller delar och på begmarknaden, eller hur? Jag tänker att för 15000 får du en gammal tysk bil med en del skavanker medan du kanske för samma summa får en lite nyare japan som går klockrent. Jag är inget bilproffs så jag vet inte. Volvo är egentligen struken ur listan med tanke på att de flesta beg bilar är av volvos större modeller, v70, 740 etc.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka