Köpråd: Tjejvänlig CAB. Ej bakhjulsdrift.

Hej, mor min är ute efter att sälja sin CLK 230 -98. Den är urusel på vintern, jag håller med. Hur som helst så är hon väldigt sugen på cab. Krav är:Plats för 4. Cab. Fwd eller 4wd. Helst skin inredning. Hardtop är ett plus. Låt säga att priset får gå till 100-140k. Inte mer. Vad har man för alternativ i denna prisklass? Hon har tittat lite på Audi TT men tvekar lite. Just nu är hon och farsan inne på Renault megane ( Liknande denna http://www.blocket.se/malmo/Renault_Meg . 11&w=3 ) Av anledningen fwd, cab och billig försäkring. Någon som har något att säga om just den modellen? Själv är jag tyskbils fantast så är inte direkt kunnig om kvalite på andra märken. (Förutom peugeot, En bil för två, ena sitter i andra skjuter på.) Mvh Hardrox



Svar på inlägget: Köpråd: Tjejvänlig CAB. Ej bakhjulsdrift.



Den billigare varianten bör vara riktigt bra (dubb?)däck, grannen kör en 230 cabriolet med automatlåda och den är ingen direkt effektiv vinterbil men den tar sig fram? Är inte vintern den är konstruerad för! Alternativ två är en; http://www.blocket.se/sodermanland/Audi . 20&w=3 Lite vettigare bil än en liten frisörracer som TT; stor, bekväm, stadig och en kvalitétsnivå långt över de franska alternativen.


Ska lägga fram audi förslaget, men känns som det kommer slås ner pga dyrare försäkring. Har själv inte kollat vad den går i försäkring men gissar att den kostar lite mer. Och klart mercan tar sig fram, men vi har en uppförsbacke, rätt brant ca 3-4m lång för att komma till parkeringsplatsen på tomten. Och den är inge rolig. Klart bättre däck hjälper men känns som automat gör det mycket sämre. Hur som vill hon ha en annan bil


Tänkte säga de samma ! Chrysler Sebring är ett bra alternativ http://www.blocket.se/stockholm/Chrysle . 15&w=3


Audi har ju gjort fler fina cabbar förutom TT:n, du har ju den klassiska 80cabben(kanske känns lite gammal) sedan finns dom nyare A4 o S4Cabbarna mfl. Sedan finns ju alltid Saab o Volvos cabbar, ingen av ovanstående är(väll?) förvisso hard-top men det är ju iaf 4-sitsiga cabbar med framhjuls eller 4-hjulsdrift o jag har för mig att iaf Audis bilar brukar vara utrustade med skinninredning.


En c70 kanske?


Mer? Pröva och se men jag tror inte en liten roadster blir billigare att försäkra än en stor cabriolet. Och glöm inte säkerhet, komfort och utrymmen dessa kanske till och med är värda en merkostnad? Sedan har en större bil tex. mer utrymmen under huven, med samma motor bör en A4 cabriolet bli billigare att underhålla och reparera än en TT med samma motor. Nu delar modellerna inte många motorer, och 2.4 V6 är inte en av dessa, men du förstår principen.


Volvo C70 finns som hardtop, den nyare modellen har det i alla fall, men då faller den nog utanför prisklassen misstänker jag, eftersom vi snackar -06 eller nyare. Men den äldre modellen finns i alla prisklasser, dock ej hardtop. http://www.blocket.se/helsingborg/Volvo . 10&w=3


håller faktiskt med om C70, ska du ha saab är det bara 9-3 aero cab ~01 i de priskategorin och jag hatar verkligen og9-3/ng900, väghållningen e piss och torque steer är ett h-vete iofs inte kört caben, mne om dom byggt ett bättre chassi på en cab blir jag förvånad. + att c70 är grymt snygg. riktig stek bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka